teknikjobb.se

Affärsstrateg och processansvarig Elnät – Gotlands Elnät AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Affärsstrateg och processansvarig Elnät – Gotlands Elnät AB

Gotlands Energi AB med tillhörande dotterbolag Gotlands Elnät AB och Gotlands Elförsäljning AB, (GEAB) består av ca. 150 medarbetare som arbetar med elnät, fjärrvärme, elhandel, bredband och liknande energitjänster på Gotland. GEAB ägs till 75% av Vattenfall AB och till 25% av Region Gotland och vi är miljö-, arbetsmiljö- och kvalitetscertifierade. GEAB strävar efter att personal-sammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar samt att vi värnar om en bra balans mellan arbete och fritid. 

Vill du vara med och skapa ett konkurrenskraftigt GEAB i framtidens energilandskap? Just nu står vi inför stora förändringar där vårt mål bland annat är att våra kunder ska kunna nyttja fossilfri energi inom en generation. Därför har vi börjat rusta inför framtiden och söker nu flera medarbetare som vill vara med och utvecklas med oss som företag och samtidigt ta ansvar för ett hållbart Gotland!

Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid! Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät på Gotland. Vi behöver dig för att nå dit.

Vill du bli ledare utan personalansvar? Öka leveranskvalitén till våra kunder? Vara en central kugge i elnätets utveckling och i Gotlands omställning till att bli fossilfritt? Under 2019 rustar vi för framtiden där du som ledare får möjligheten att med din kompetens och erfarenhet driva Gotlands Elnäts resa framåt.

Dina arbetsuppgifter

Som processansvarig kommer du att koordinera, samordna och leda processutvecklingsarbetet inom Elnät. Uppföljning och utveckling av vårt arbetssätt ser vi som en nyckel till framgång och därför kommer du löpande följa upp processens mätetal, leverans och utveckling.

Som affärsstrateg kommer du att blicka framåt och arbeta med att utveckla vår affär med fokus på att sträva efter långsiktig ekonomisk hållbarhet och samhällsnytta. En del av detta arbete består av att driva och följa upp vårt affärsplanearbete och Elnätsgemensamma projekt. Du ingår i ledningsgruppen för Gotlands Elnät AB och rapporterar direkt till VD.

Vi söker dig som har

• Förmåga och tycker det är kul att leda människor och utveckla processer

• Förmåga att strukturera och prioritera arbetet på ett självständigt sätt

• Gott omdöme och är uthållig vad det gäller att nå mål

• Förmåga att skapa effektiva gränssnitt mellan olika delar i organisationen

• Relevant högskoleutbildning samt dokumenterad ledarerfarenhet

• Kommunikativ förmåga både när det gäller skriftlig och muntlig framställan samt en förmåga att skapa presentationer och rapporter för att med tydlighet nå fram med ditt uppdrag

• En god förståelse för ekonomi och är affärsmässig

• Akademisk bakgrund och/eller relevant arbetslivserfarenhet från roller inom processutveckling, projektledning, processarbete, affärs- och verksamhetsutveckling.

Du drivs av att utveckla både människor och verksamhet och har förmågan att inspirera och få dina medarbetare att växa och känna sig engagerade i förändringsarbetet tillsammans med kollegor inom bolaget.

Vi erbjuder

Som Affärsstrateg och processansvarig Elnät kommer du att ha en viktig roll i vår vision om att göra det möjligt för våra kunder att leva ett fossilfritt liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle på Gotland så erbjuder vi ett spännande arbete där du kontinuerligt utmanas med komplexa och inspirerande frågeställningar, allt för att tillsammans möjliggöra en fossilfri framtid!

Läs mer om oss på: www.gotlandsenergi.se

Övrig information

För frågor om tjänsten är du välkommen att ringa VD Kalle Blomberg tfn 0498 – 28 51 16

Fackliga representanter för denna tjänst är Staffan Sundström, Ledarna, tfn 0498-28 52 64. Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22. Patrik Malmquist, SEKO, tfn 072-575 65 38.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde sker ://www.gotlandsenergi.se/ledigajobb.pab enligt överenskommelse. Stationeringsort är Visby.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Hör av dig med CV och personligt brev via vår hemsida http://www.gotlandsenergi.se/ledigajobb.pab senast den 11 augusti 2019.

Att arbeta inom GEAB innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Tjänsten är därför säkerhetsklassad och aktuell sökande kommer att genomgå säkerhetsprövning genom registerkontroll samt drogtestning innan eventuell anställning.

Dela detta jobb

Affärsstrateg och processansvarig Elnät – Gotlands Elnät AB

Vattenfall AB