teknikjobb.se

Ämnesexpert kapselmaterial-Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-08-16

Ansök nu

Ämnesexpert kapselmaterial-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du vara med och utveckla ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det använda kärnbränslet kommer att inneslutas av en kopparkapsel. Kapseln deponeras sedan på 500 m djup i urberget och bäddas in i bentonitlera. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi en nyfiken, driven och engagerad yt-och materialkemist som vill vara med och göra långsiktig skillnad för miljön.

Vad du kommer att göra

• Analysera hur kapselmaterialen och kapselns integritet i slutförvarsmiljö utvecklas över tid, det vill säga hur kapseln motstår korrosion och mekanisk last

• Ta fram och underhålla kunskapsbasen om kemiska och fysikaliska processer som påverkar kopparkapseln i förvarsmiljön

• Identifiera, planera, beställa, koordinera och utvärdera SKB-finansierad forskning och utveckling inom ämnesområdet som beställs vid universitet, högskolor och företag

• Identifiera behov av, och beställa, modellutveckling till analysen av säkerhet efter förslutning

• Stödja verksamheten inom SKB med teknisk och vetenskaplig expertis i utredningar och beställningar

Vem är du?

Vi söker dig som har högre universitetsexamen med inriktning mot yt- och materialvetenskap eller korrosionslära. Även examen inom fysikalisk eller oorganisk kemi kan vara intressant beroende på inriktning. Du ska ha doktorerat eller skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt. Erfarenhet av elektrokemi, korrosion, metallografi, metallurgi, försöksplanering och koppar som material, är meriterande. Det är även en fördel med intresse och erfarenhet av modellering.

För att lyckas med framdriften i de projekt och utmaningar som vi står inför är det viktigt att du är drivande, resultatorienterad och har förmågan att se helhetsperspektiv i komplexa frågeställningar och omfattande uppdrag. Ditt intresse och förmåga att skriva, läsa och granska text, liksom god samarbetsförmåga är mycket viktigt då arbetet kräver interna och externa kontakter. Som person är du strukturerad och kan ta egna initiativ.

Här kommer du att arbeta

SKB:s avdelning för Forskning och utveckling ansvarar för teknik- och metodutveckling samt analys av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar. Till gruppen med ansvar för kapselmaterial söker vi en yt- och materialkemist, som ser fram emot att ingå i ett team som tillsammans kompletterar varandra för att lösa ovan nämnda arbetsuppgifter.

Varför ska du arbeta hos oss?

Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information

Rekryterande chef: Lotta Rubio Lind, 0703-77 42 88.

Rekryterare: Carolina Bölander, 0734-31 12 60

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,

073-807 23 23.

Placeringsort: Solna

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 16 augusti 2020. Urval sker löpande, skicka gärna in din intresseanmälan så snart som möjligt.  

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Ämnesexpert kapselmaterial-Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB