teknikjobb.se

Logo

BAE Systems Bofors AB

Är du civilingenjör och har lång eller kort erfarenhet av styr- och reglerteknik? Lockas du av att få jobba i en innovativ miljö där du också ges möjlighet att få se resultatet av ditt tankearbete i praktiken? Då kommer du att passa perfekt i rollen som Analysingenjör styr- och reglerteknik på kunskapsintensiva BAE Systems Bofors i Karlskoga!

Om tjänsten

BAE Systems Bofors söker med hjälp av AxÖ Consulting efter en Analysingenjör med kompetens inom styr- och reglerteknik.  Rollen är placerad inom R&D-avdelningen och tillhör grupperingen Teknisk beräkning/analys som består av ett 25-tal kollegor och konsulter.

I gruppen finns gedigen erfarenhet och kunskap, vilket erbjuder en kunskapsspäckad arbetsplats där utvecklingsmöjligheterna är goda. I den här rollen kommer du att ha tillgång till massor av stöd och mentorskap, i synnerhet då du finner kunskaper utöver det vanliga hos din närmaste kollega, som är en riktig specialist på området!

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

Som analysingenjör kommer du jobba inom samtliga produktområden; marina pjässystem, landsystem och ammunition. Du kommer bland annat att jobba med design av regleralgoritmer för pjässtyrning samt utvärdering och optimering av prestanda för enskilda komponenter eller på systemnivå. En del av arbetet kommer att handla om data- och signalbehandling av provresultat och mätningar som förekommer i olika utvecklingsprojekt samt för verifiering av krav. Uppgifterna är mycket varierande: från mätningar på elektroniklabb till mätning av chock och vibrationer med analyser i både tids- och frekvensdomän.  

I ditt dagliga arbete jobbar du främst i MATLAB/Simulink med olika verktyg för simulering, signalbehandling, design av regleralgoritmer och automatisk kodgenerering. 

Vid behov följer du också med ut i fält för att utföra mätningar, utvärdera och felsöka bakgrund till problem. Dessa resor sker företrädesvis inom Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen som Civilingenjör. Vi tror att du har en examen inom Elektro/Data med inriktning mot styr- och reglerteknik eller signalbehandling men är givetvis öppna för andra inriktningar om du arbetat med liknande uppgifter tidigare.

  • Om du är nyexaminerad med ett färskt examensarbete inom styr- och reglerteknik eller har flerårig erfarenhet av arbetsuppgifterna är av mindre vikt för BAE då stor vikt läggs vid personlighet i rekryteringen.
  • Du behärskar engelska och svenska obehindrat i såväl tal som skrift.
  • Du har goda kunskaper inom reglerteori och signalbehandling
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av MATLAB/Simulink och system för datainsamling som t.ex. Dewesoft eller Labview

Du är en person som sporras av uppfinningsrikedom, utveckling och nytänkande. Att få chansen att skapa ett avtryck i morgondagens teknik är en möjlighet som stimulerar dig. Du har en mycket god analytisk förmåga, tycker om att sätta dig in i ytterst komplexa problem och är van att skapa avancerade algoritmer. Som person är din inställning att resultat är viktigare än prestige och du jobbar därför gärna tillsammans med andra för att nå framgång.

Vad erbjuder vi dig?

  • Här ges du möjlighet att få arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Hos BAE Systems Bofors får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
  • Som anställd på BAE Systems Bofors AB i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter.
  • Att anställda ska trivas både på och utanför jobbet är en självklarhet. Därför satsar man på områden som bidrar till god balans i livet.
  • Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och kompetensmässigt plan.

Övrigt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Bernling, rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, 073-915 70 61, Linda Axäng, rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, 079-340 54 42 eller Eva Hyvärinen Chef Utveckling, BAE Systems Bofors, 076-141 55 83.

Fackliga företrädare: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 588 Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 380 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Det är ett ingenjörstätt företag då runt 40 % av personalen arbetar med utveckling. BAE Systems Bofors AB har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post. 
Varmt välkommen med din ansökan. 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Ort    Karlskoga
Referensnummer    2019/109

Kontakt    
Oskar Bernling, 0739157061
Linda Axäng, 079-3405442

Sista ansökningsdag    2019-08-11

Analysingenjör styr- och reglerteknik till BAE Systems Bofors

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Dela detta jobb