teknikjobb.se

Logo

Arkeolog

Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-02

Ansök nu

Arkeolog

Länsstyrelsens uppdrag är att utifrån riksdagens och regeringens beslut genomföra och samordna länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort.

Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

Vid enheten för samhällsutveckling kan vi erbjuda dig ett omväxlande arbete. Vår uppgift är att i samverkan med kommunerna och andra aktörer arbeta för en långsiktigt hållbar utveckling och en god bebyggd miljö samt ett tryggt och robust samhälle. På enheten är vi drygt 35 personer.

Den aktuella tjänsten är placerad på kulturmiljöfunktionen där det för närvarande arbetar åtta personer.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår handläggning av ärenden enligt kulturmiljölagens andra kapitel i samband med samhällsplanering och markanvändning. Arbetet rör alla former av prövning av ansökningar om tillstånd till ingrepp i fornlämningar, primärt i avsikt att undvika ingrepp. Om ingrepp inte kan undvikas inbegriper arbetet beställning/upphandling av uppdragsarkeologiska undersökningar. I tjänsten ingår även att delta i det interna tvärsektoriella arbete som är kopplat till ärenden enligt plan- och bygglagen och miljöbalken. Tjänsten kan också innebära arbete med kulturlandskapsfrågor. 

I din vardag kommer du att ha kontakter med myndigheter, kommuner, företag och enskilda. Du kommer att samarbeta med andra verksamheter inom Länsstyrelsen, främst inom områdena samhällsbyggnad, naturvård och miljöskydd.

Vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna och du ska bidra till att utveckla kulturmiljövårdens arbetssätt.

Kvalifikationer
Du har högskoleexamen med arkeologi som huvudämne. Det är även önskvärt att du har utbildning inom agrarhistoria eller motsvarande. Du har minst två års erfarenhet av arbete med uppdragsarkeologi. Du har god kunskap om kulturmiljölagen samt kunskap om för kulturmiljöverksamheten tillämpliga delar av plan- och bygglagen samt miljöbalken. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift och har god datorvana och GIS-kunskap. Du bör ha erfarenhet av handläggningsarbete t ex från länsstyrelse, museum eller Riksantikvarieämbetet. Du har B-körkort.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. För att trivas i tjänsten krävs att du har ett genuint intresse av att förstå och förmedla arkeologins och kulturarvets betydelse och relevans för samhället idag. Du har god förmåga att skapa och förvalta goda relationer till kollegor, medborgare och andra samhällsaktörer. Eftersom uppdraget innebär självständighet och höga krav på resultat tillsammans med kvalitet krävs att du är strukturerad och analytisk och att du kan arbeta både självständigt och i grupp.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, det kan bli aktuellt med provanställning.
Omfattning: Heltid.
Tillträde: Snarast efter överenskommelse.
Diarienummer: 4642-2019
Senaste ansökningsdag: 2019 08 02

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Arkeolog

Länsstyrelsen Gävleborg