teknikjobb.se

Automationsingenjör/Automationstekniker – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-03-03

Ansök nu

Automationsingenjör/Automationstekniker – Forsmarks Kraftgrupp

Underhållsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp är organiserad i sju enheter. En av dessa enheter ansvarar för underhåll av kontrollutrustning, förkortat NMK. NMK underhåller processystemen där utrustningen består av både analog och digital teknik.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår förebyggande och avhjälpande underhållsarbete inom området kontrollutrustning för turbin- och reaktorsystem. Det innebär att du aktivt deltar i det operativa underhållsarbetet samt planerar och bereder arbeten. Du kommer att delta i felsökningsinsatser och utvärdera och utföra underhållsåtgärder. I rollen ingår också att du medverkar till långsiktig utveckling av underhållsprogrammet och underhållsystemet samt deltar i förnyelsearbete av anläggningen.

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten och blir aktuellt när viss erfarenhetsnivå uppnåtts.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- eller gymnasieutbildning inom exempelvis el, automation eller elektronik. Det är starkt meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom el-, mät-, och reglerteknik. Det är även meriterande om du har erfarenhet från processindustrin. Goda kunskaper i svenska är ett krav och kunskaper i engelska och tyska är meriterande.

Som person trivs du både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du har en positiv inställning, är lösningsorienterad och tycker om att lära sig nya saker. Ditt arbetssätt präglas av högt säkerhets- och kvalitetstänk. I rollen ingår en del dokumentation så du behöver ha vana och intresse för att dokumentera ditt arbete på ett strukturerat sätt.

Vi erbjuder dig
Forsmarks Kraftgrupp AB har cirka 1200 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern, europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar!

Placeringsort 

Forsmark
Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid – du jobbar helt enkelt på bussen. Du har även möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Kontakt
Information om tjänsten – Rekryterande chef Jerker Ström, 070- 201 31 83 eller Gruppchef på grannguppen Erika Kjettselberg tfn 072-208 28 20.
Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Natasha Velevska, 073- 801 45 80.

Fackliga representanter
Akademikerna – Katarzyna Ciosek Högström
Ledarna – Arvo Jelekäinen
SEKO – Birgitta Nilsson
Unionen – Ralph Vall
Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Välkommen med din ansökan senast den 3 mars 2020

Vi ser fram emot din ansökan!
Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.
Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har cirka 1200 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle. Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Location: Östhammar

Dela detta jobb

Automationsingenjör/Automationstekniker – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB