teknikjobb.se

Avfallsexpert

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-25

Ansök nu

Avfallsexpert

Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du får vara med och bidra i en ny verksamhet inom nedmontering av kärnkraftverk i Sverige.  

Uppdraget för affärsenheten Nuclear Decommissioning är att planera och genomföra en säker och kostnadseffektiv avveckling av Vattenfalls kärnkraftverk. Vi står inför utmaningar där utveckling av strategiska kompetenser och färdigheter står i fokus för att bygga en effektiv organisation med rätt säkerhetskultur. I den svenska verksamheten är vi en uppstartsfas av två avvecklingsprogram av kraftverken Ringhals 1 och 2 och Ågesta.   

Som en av våra experter inom avfall blir du delaktig i att säkerställa en effektiv avfallshantering i avvecklingsprojekten. Med din kompetens bidrar du till att utveckla avfallshanteringsprocessen så att mindre avfall behöver slutförvaras och en större mängd material kan gå tillbaka till kretsloppet genom återvinning.  

Ett stort fokus kommer att vara på ständiga förbättringar så att producerade avfallskollin med tillhörande dokumentation håller rätt kvalitet. Du samverkar i ett team med många kvalificerade kompetenser.  

Dina arbetsuppgifter

• Planera och genomföra avfallshantering

• Utveckla arbetssätt och metoder för ökad säkerhet och effektivitet

• Delta i utredningsarbete kopplat till avvecklingsprojekten

• Delta i branschnätverk och bevaka utvecklingen inom ämnesområdet för att identifiera och utvärdera nya metoder och arbetssätt  

Dina kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom teknik eller naturvetenskap. Alternativt har du motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

• Praktisk erfarenhet av avfallshantering inom kärntekniska anläggningar

• Mycket goda kunskaper i regelverket för avfallshantering

• Erfarenhet av att arbeta i projekt   

Som person är du noggrann och kvalitetsorienterad. Du är lösningsfokuserad och finner praktiska lösningar på de utmaningar och problem som uppstår. Du är ansvarfull och noggrann och du har ett gott omdöme i avvägningar och prioriteringar. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och du trivs i en roll där du får dela med dig av dina expertkunskaper.   

Placeringsort är Göteborg, Ringhals, Solna eller Studsvik.  

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 25 augusti.  

Några frågor?

Om själva tjänsten: Gustav Dominicus, gustav.dominicus@vattenfall.com.

Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, caroline.grammenos@vattenfall.com  

Fackliga representanter:

Akademikerna Adam Rush

Unionen Anders Bohlin,

Ledarna Christer Gustafsson

SEKO Ingemar Eriksson

Du når dem via vattenfalls växel 08-739 50 00

Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vi ser fram emot din ansökan!  

Vår organisation

Business Area Generation är ansvarig för Vattenfalls kärnkraftsverksamhet i Sverige och Tyskland, vår vattenkraftverksamhet i Sverige, Finland och Tyskland, och Services Nordic i Sverige och Finland.

BA Generation ska vara ledande inom energiproduktion inom områdena vattenkraft och kärnkraft, med säker drift och låga CO2-utsläpp. Vi är ca 7400 anställda.  

Business Unit Nuclear Decommissioning är ansvarig för avveckling och rivning av Vattenfalls kärntekniska anläggningar. Uppdraget för BU Nuclear Decommissioning är att säkerställa en säker, kostnadseffektiv och optimerad avveckling och rivning av Vattenfalls kärnkraftverk.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Avfallsexpert

Vattenfall AB