teknikjobb.se

Område bygglov/inspektion/EKR enhet 3

Är du serviceinriktad och har arbetslivserfarenhet inom byggsektorn? Vill du vara en del av det som byggs i Uppsala?
Hos oss får du ett omväxlande arbete där du möter medborgare, kunder och entreprenörer i en snabbt växande kommun med höga ambitioner.

Stadsbyggnadsförvaltningen och avdelning plan och bygg arbetar i en spännade tid med ett växande Uppsala. Vi arbetar för en långsiktigt hållbart byggande med hög arktektonisk kvalitet. Vi arbetar med ständiga förbättringar för att ligga i framkant.

Ditt uppdrag
Inom område bygglov, inspektion, energi och klimatrådgivning kan du arbeta som bygglovhandläggare eller inspektör men du kan även arbeta med hela bygglovprocessen. Som bygglovhandläggare ansvarar du för att handlägga bygglov och förhandsbesked och som inspektör hålller du i teknska samråd, beslutar om kontrollplaner, utför arbetsplatsbesök och håller slutsamråd.

Oavsett vilken del du arbetar med så innebär arbetet många kontakter med våra kunder och medborgare. Du kommer att ge information och service till allmänheten och ha förhandskontakter med byggherrar och konsulter. Det är viktigt att du har ett proaktivt och rådgivande förhållningssätt och stor vikt läggs därför vid din förmåga till samarbete och dina sociala färdigheter. Du arbetar självständigt men ingår i en grupp med hög kompetens och ett fint arbetsklimat.

Området består av 45 medarbetar och tre enheter med mixade grupper med bygglovhandläggare och inspektörer. I en av enheterna finns även energi- och klimatrådgivningen.

Din bakgrund
Vi söker dig som som har relevant högskoleutbildning inom samhällsplanering, bygglovhandläggning eller motsvarande, exempelvis examen som byggnadsantikvarie, byggnadsingenjör, arkitekt, samhällsplanerare eller jurist. Har du erfarenhet av arbete som bygglovshandläggare, inspektör eller bygglovarkitekt ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har kunskaper i Officepaketet samt innehar B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskaper i plan och bygglagen.

Som person är du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samtidigt som du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Desutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Åsa Broman, områdeschef bygglov/inspektion/EKR, 018-727 39 97

Facklig företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur samt idrott och fritid. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Bygglovhandläggare eller byggnadsinpektör

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-08-15

Ansök nu

Dela detta jobb