teknikjobb.se

Logga

Byggnadsinspektör

Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Byggnadsinspektör

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Beskrivning
Bygg- och miljöenheten ingår i sektor samhällsbyggnad och vi arbetar med allt från bygglov till livsmedelskontroll.

Enheten har idag 14 medarbetare. Byggfunktionen ansvar för myndighetsutövning enligt plan- och bygglagen och miljöbalken.

Vi erbjuder inspirerade arbetsuppgifter, gemenskap och trevliga kollegor. Vill du vara med på en spännande resa med att fortsätta utveckla organisationen för att vara en del i vision att bli 30.000 invånare är detta arbetsplatsen för dig.

Arbetsuppgifter
Som byggnadsinspektör kommer du att arbeta med ärenden enligt plan- och bygglagen och miljöbalken. Du kommer självständigt handlägga hela bygglovsprocessen det vill säga granska handlingar, genomföra samråd, arbetsplatsbesök samt beslut om bygglov, startbesked och slutbesked. Du kan även komma att jobba med förhandsbesked, strandskyddsdispenser samt tillsynsarbete. Arbetet sker tillsammans med övriga handläggare på enheten.

En viktig del i arbetet är rådgivning och service till allmänhet och företag. Du kommer ha mycket kontakt med kollegor, byggherrar och entreprenörer.

Arbetet ställer krav på både integritet och serviceanda samt ett förhållningssätt som leder till rättssäkerhet och likställighet för medborgare och företag.

Vi använder ärendehanteringssystem EDP Vision.

Kvalifikationer
 Vi söker dig som:

- Har en byggnadsingenjörsexamen eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- Har B-körkort

Meriterande är:

- Erfarenhet inom teknisk granskning och plan- och bygglagen
- Tidigare arbete inom kommun

Som person är du självständig, strukturerad, kvalitetsmedveten, har lätt för att samarbeta och har hög servicekänsla.

Villkor

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Byggnadsinspektör

Finspångs kommun