teknikjobb.se

Driftelektriker till VA SYDs nya enhet Teknik och Projekt

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2019-08-09

Ansök nu

Driftelektriker till VA SYDs nya enhet Teknik och Projekt

Om arbetsplatsen

VA SYD driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget genom att rena, kvalitetssäkra och leverera dricksvatten och ta hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år. 

På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Söker du ett utmanande och spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas? Vill du vara med på vår resa mot att bli en av Europas mest effektiva VA-organisationer? Vill du bidra till vår nollvision för oplanerade driftsstörningar för kund? Då ska du läsa vidare! 

VA SYD söker en elektriker till den nyskapade enheten Teknik och Projekt. 

Elektrikerns arbetsuppgifter är bland annat service och underhåll, felsökning och reparation, nyinstallation och montage. Anläggningarna är av industrityp med bland annat apparatskåp, ställverk och elmotordrifter. 

I rollen ingår även att vara eldriftansvarig. Som eldriftansvarig är arbetsuppgifterna bland annat att fördela arbetsuppgifter och leda arbetet för elyrkesmän inom området, eldriftledare samt att se till att anläggningarna underhålls. 

Som elektriker involveras du i projekt som resurs i elrelaterade frågor. Driftelektrikern kan exempelvis sitta i referensgrupp eller arbetsgrupp i avdelningens projekt, samt i en automations-, el- och instrumentgrupp med syftet att utbyta erfarenheter och kunskap. Du är en del av en arbetsgrupp med elektriker, och kommer därför att vara en resurs för kollegorna. 

Tjänsten utgår från Ellinge reningsverk i Eslöv. Beredskap kan komma att ingå. 

Enheten Teknik och Projekt är uppdelad i 4 grupper; utredningar, projekt, el & instrument samt automation. Avdelningens produktionsanläggningar består idag av totalt 15 reningsverk, ca 300 pumpstationer och som drivs och underhålls av cirka 100 medarbetare. Anläggningarna moderniseras kontinuerlig och tillsammans med ökade krav på verksamheten medför det att driften ständigt måste förändras och utvecklas. 

Här erbjuds en vänlig arbetsplats med mycket kul på jobbet. Vi är måna om att stötta varandra, trots det självständiga arbete som vi har. För att uppmuntra en hälsosam livsstil ger vi dig även chansen att utöva en friskvårdstimme i veckan under arbetstid. En annan förmån är möjligheten att själv få anpassa sina arbetstider inom flextidsramen, och arbetstiden är normalt kl 07.00 till 15.30. 

VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med att minska miljöbelastningen på våra vattendrag. 

Du behöver vara utbildad elektriker med flerårig erfarenhet från arbete med installation, underhåll och elmotordrifter i elanläggningar i processindustri. Även körkort är ett krav. Det är en merit om du är en auktoriserad elinstallatör A eller AL. Vi ser gärna att du har erfarenhet från VA-branschen alternativt processindustrin. 

VA SYD söker dig som vill arbeta enligt våra kärnvärden; miljö, kvalitet, engagemang och lyhördhet.
Du som söker är som person lugn och metodisk. Att arbeta säkert och med kvalitet är självklart för dig. Du delar gärna med dig av dina erfarenheter till mindre erfarna kollegor. Rollen kräver samarbete och samverkan med övriga yrkeskategorier i driftorganisationen. God förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska är viktigt. 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Ansökan

Referensnummer:   VASYD - 625

Övrigt

VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar. Därför har VA SYD ambitiösa strategiska mål från 2019: 

- Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030 
- Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025 
- Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025 
- Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025 
- Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030 
- Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. 
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. 

http://www.vasyd.se 
Läs mer om vår satsning inom programmet Hållbar avloppsrening i ett växande Skåne på: 
https://www.vasyd.se/Artiklar/Avlopp/Hallbar-avloppsrening/Hallbar-avloppsrening

Dela detta jobb

Driftelektriker till VA SYDs nya enhet Teknik och Projekt

VA SYD