teknikjobb.se

Driftingenjör Ledningsnät

Ort
Kategorier
Utgår

2020-03-02

Ansök nu

Driftingenjör Ledningsnät

Arbetsbeskrivning

Att arbeta i en driftverksamhet är spännande och ingen dag är den andra lik. Gillar du variation i arbetet, att samarbeta och hantera både planerade och händelsestyrda problem är har vi jobbet för dig. Vi söker nu en driftingenjör till en av våra enheter som arbetar med drift och underhåll av avloppsnätet och tillhörande anläggningar.

Ledningsnät är en driftavdelning som består av totalt åtta enheter med ca 130 medarbetare. Ansvaret för avloppsdriften delas av två enheter som jobbar i nära samarbete med varandra. Tillsammans ansvarar de för den operativa driften av avloppsrörnätet med tillhörande anläggningar inom Göteborg. Huvudsakliga arbetsuppgifter är förebyggande och avhjälpande underhåll av avloppsrörnätet, pumpstationer och övriga anläggningar

Som driftingenjör arbetar du nära enhetschef och driftpersonal. Arbetsfältet är brett, med mycket kontakter både inom och utom avdelningen, liksom till vår utveckling och projektavdelning. Du kommer bland annat arbeta med:

• löpande driftstöd till chef och drifttekniker på enheten
• planering och uppföljning
• projektledning av mindre driftprojekt
• beräkningar inom hydraulik i VA-system.
• administrativt stöd
• att svara på driftfrågor från brukare och entreprenörer

Verksamheten omfattar hela kommunen och innebär kontakter med abonnenter, andra förvaltningar och bolag samt näringsidkare och myndigheter.

Vi äger och driftar våra egna anläggningar och ingen är bättre på att utföra detta än vi själva. Vi lokaliserade på våra nybyggda anläggningar Alelyckan och här arbetar aktivitetsbaserat.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna. Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär.

Kvalifikationer

Du som söker har gått en teknisk högskole- eller universitetsutbildning ex. Väg- och vattenbyggnad där kunskaper i VA-området värderas högt. Du kan också ha inhämtat motsvarande kunskaper genom rätt arbetslivserfarenhet.

Att arbeta med datorn som hjälpmedel är självklart för dig och du har goda kunskaper i MS Office applikationer, meriterande om du har jobbat med VA-banken och har hydraulikkunskaper som tillämpas inom VA-teknik. Erfarenhet av arbete inom VA och/eller systematiskt underhåll likasom arbete i en driftverksamhet samt arbete i offentliga förvaltningar är även det meriterande. Tjänsten kräver B-körkort och är säkerhethetsklassad klass 3 och omfattas av säkerhetskontroll.

Vi är en enhet i utveckling och för att trivas hos oss har du en stark drivkraft och en positiv inställning. Du har ett engagemang för det du gör och tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter bl.a. genom att hålla god ordning genom struktur och planering. Vi ser att du har en analytisk förmåga samt visar dig nyfiken och intresserad av utveckling inom ditt område. Att jobba i team likväl som att kunna bedriva självständigt arbete är en självklarhet för dig.

Övrig information

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Kretslopp och vatten

Göteborg växer som aldrig förr. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lätt för göteborgarna att leva hållbart.

Utan oss fungerar inte samhället. Vatten, avlopp och avfall är några av samhällets viktigaste grundpelare. Samhällsnyttan, framtidens utmaningar och byggandet av ett hållbart Göteborg ger stor tillfredsställelse. Vi vet att vi gör skillnad, nu och för framtiden.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum
2020-03-02

Referensnummer
A931128

Anställningsvillkor
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Joakim Malmström
Enhetschef
Telefon: 031 – 368 74 55

Fackliga företrädare
Eveline Stolpe
SACO
Telefon: 031-368 72 26
Siw Samuelsson
Vision
Telefon: 031 - 368 27 43
E-post: siw.samuelsson@kretsloppochvatten.goteborg.se

Dela detta jobb

Driftingenjör Ledningsnät

Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad