teknikjobb.se

loga

Drifttekniker

Företag Riksbyggen
Ort
Utgår

2020-02-29

Ansök nu

Drifttekniker

Till Riksbyggen i Uppsala söker vi en kundorienterad drifttekniker som vill ansvara för drift och löpande underhåll i våra kunders fastigheter.

Arbetsuppgifter:

Som drifttekniker hos Riksbyggen ansvarar du för den tekniska driften i form av tillsyn, skötsel och hantering av felanmälningar. Du kommer då ingå i en grupp av drifttekniker och ansvarar tillsammans med övriga gruppen för åtaganden i vårt uppdrag gentemot kund och boende. I ditt dagliga arbete säkerställer du att fastighetens tekniska system fungerar enligt fastighetsägarens krav och kundens förväntningar. Som teknisk specialist ansvarar du för att driftoptimera och genomföra drift, skötsel och underhåll av dessa anläggningar. Du ansvarar även för att utföra mindre reparationer och underhåll på dessa system samt fungera som rådgivare i drift-och energifrågor, där du förväntas komma med optimerings och förbättringsförslag.

Utöver felanmälningar beställer boende och kunder mindre tjänster av olika slag som även det ingår i uppdraget att hantera. Löpande kontakter med boende, kunder och entreprenörer är därmed en väsentlig del av arbetsuppgifterna. Både skriftliga och muntliga. Tjänsten som drifttekniker är ett varierat och fritt arbete under eget ansvar.

Vem är du?

Vi söker dig som har förmågan att proaktivt möta våra kunders behov. Du tycker om att ge god service och agerar alltid professionellt i dina kundkontakter. Du vill vara med och skapa en bra och långsiktigt hållbar miljö att bo och arbeta i. Det är viktigt att du är social och har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog med kunder och dina kollegor. Du har stor problemlösningsförmåga och jobbar på ett affärsmässigt sätt.

För att lyckas i denna roll ser vi att du har några års erfarenhet som drifttekniker. Du har god kännedom om energioptimering i fastigheter och förstår sambandet mellan de olika systemen i en fastighet. Vidare att du är van vid att läsa ritningar och har goda kunskaper inom styr och regler samt ventilation.

Vi söker dig med fastighetsteknikerutbildning eller gymnasieutbildning med teknisk inriktning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet eller motsvarande kompetens inom värme- och ventilationssystem samt styr & reglerteknik.

Meriterande med elutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har god förmåga att arbeta administrativt och har god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

God datorkompetens är en nödvändighet då exempelvis all hantering av arbetsorder är datoriserad.

Tjänsten är placerad i Uppsala samt kräver körkort B.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. 

Stämmer detta in på dig så ser vi fram emot din ansökan som du skickar till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb. Urvalet kan komma att ske löpande så skicka din ansökan redan idag dock senast: 2020-02-29

Ansvarig för rekryteringen är Gruppchef Energi/Drift Mikael Wallin, tel 018-480 88 75 alt mikael.wallin@riksbyggen.se

Om Riksbyggen

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är cirka 3 000 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

Dela detta jobb

loga
Drifttekniker

Riksbyggen