teknikjobb.se

Vill du jobba med oss så att Göteborgs förskolor, sjukhus och äldreboende alltid har tillförlitlig värmeförsörjning och varmvatten i kranen, dygnet runt året om? Vi är göteborgarnas energibolag.

Vi söker en ny kollega till vår driftorganisation som säkerställer optimal drift av våra anläggningar för el-, värme- och kylaproduktion. Som drifttekniker hos oss arbetar du tillsammans med dina kollegor i skiftlaget med övervakning, drift/kontroll och optimering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av: 

  • Övervakning, drift/kontroll och optimering av anläggningar/system för el,gas, kyla och värme.
  • Optimering av enskilda produktionsenheter.
  • Start/Stopp av produktionsanläggningar och system.
  • Avställning/idrifttagning av produktionsanläggningar, system eller enskilda objekt
  • Delta vid myndighetsbesiktningar, driftprov mm.
  • Rondering enligt fastställda lagkrav för fjärrvärme-, kyla- och biogasanläggningar.
  • Delta under revisioner i stopporganisationer; av och på -ställningar, konserveringar provkörningar m.m.
  • Delta i framtagning/uppdatering av rutiner och instruktioner.
  • Förslagsställare ang. åtgärder rörande teknik, metoder och utrustning för anläggningarna.
  • Delta i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom verksamheten.

Normalt är arbetet förlagt till 3-skift men dagtidstjänstgöring kan förekomma vid behov, t ex i samband med revisioner.

Vi söker dig som har grundläggande kunskaper om drift och säkerhet. Du har god kännedom om olika systems inbördes påverkan och påverkan på varandra såsom fjärrvärme och kyla. Du har jobbat några år som drifttekniker eller i liknande roll på produktions- och distributionsanläggningar (värmeanläggningar) och det är meriterande om du har erfarenhet av att delta i projekt/tekniska utredningar. I grunden har du examen som drifttekniker med inriktning kraftvärme eller kompetens som bedöms likvärdig. Eftersom våra anläggningar är geografiskt på olika platser i göteborgsområdet behöver du ha B-körkort. Du analyserar uppkomna störningar och handlingsalternativ, tar initiativ och har hög säkerhetsmedveten i ditt arbetsutförande. Du gillar att lösa problem och att jobba med många olika produktionsrelaterade frågor, både självständigt och i samarbete med övriga funktioner.

Som anställd hos oss på Göteborg Energi kan du räkna med en arbetsplats som är både trygg och utvecklande. Vi har förmåner som speglar det företag vi är och uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du na möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. På Göteborg Energis web hittar du mer information om hur det är att jobba med oss och vårt anställningserbjudande.

Du kommer att jobba i ett skiftlag bestående av drifttekniker och kontrollrumsingenjörer under ledning av en skiftchef. Martin Johnsson är driftchef och ansvarar för enheten Driftledning som våra sex skriftlag tillhör. Martin - vad är det som gör jobbet som drifttekniker hos oss extra roligt?

- Som drifttekniker är du en viktig spelare i vårt komplexa system där vi hela tiden söker den optimala driften i en kombination av egen produktion och externa leveranser. Vi lägger stort fokus på att jobba säkert och hjälpa varandra att förbättra vår arbetsmiljö. Oavsett vilket skiftlag som du tjänstgör på så får du jobba i ett gott gäng med kunniga kollegor och drivna skiftchefer.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2020-02-25

Kontaktpersoner
Martin Johnsson
tfn: 031-626740
mob: 0702-634139

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Drifttekniker

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2020-02-25

Ansök nu

Dela detta jobb