teknikjobb.se

Drifttekniker – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-08-19

Ansök nu

Drifttekniker – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.

Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Till Vattenfall Vattenkraft i Trollhättan söker vi nu en drifttekniker till kraftstationerna i Göta Älv. Vi erbjuder ett fritt, stimulerande och omväxlande arbete!

Din roll som drifttekniker
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är drift- och underhållsarbete på våra fyra vattenkraftstationer. Det handlar såväl om förebyggande som tillståndsbaserat underhåll samt förbättringsprojekt i våra anläggningar. Du kommer även ingå i vår driftgrupp och i det arbetet ingår bl.a. att planera och utföra avställningar och andra driftåtgärder på aggregat mm.

Dina kvalifikationer som drifttekniker
– gymnasieutbildning inom relevant område
– eftergymnasial utbildning inom teknik är meriterande
– erfarenhet av operativt drift- och underhållsarbete, gärna från processindustrin
– kunskaper inom el eller kontrollanläggning är meriterande
– kunskap om tekniken i en vattenkraftstation är meriterande
 
Du trivs i en miljö där du jobbar självständigt och får ta stort ansvar för ditt arbete. Du motiveras av att lösa problem, har förmåga att ta egna initiativ och bidrar till ett gott samarbete i gruppen.  

Mer information
I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring och därför är körkort för bil ett krav. Du behöver också ha goda kunskaper i svenska.

Placeringsort: Trollhättan

Frågor
Rekryterande chef Magnus Carlson, 0520-88225
Rekryterare Sofie Arneson, 0724-524582

Fackliga representanter
Carl Johansson Unionen, Anders Karlström SEKO, Anneli Jönsson Ledarna och Magnus Nilsson Akademikerna. Du når dem alla via Vattenfalls växel, telefon 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 25 augusti.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

 

Dela detta jobb

Drifttekniker – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB