teknikjobb.se

Labino designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför UV-ljus och radiometrar/ fotometrar. Vår huvudsakliga industri är Oförstörande provning där flygindustrin är vår primära marknad. Vi är en leverantör av Rolls-Royce, Pratt & Whitney, The Boeing Company, GE Aviation, Virgin Galactic, SpaceX och många fler. Vi har 98 % export och säljer uteslutande via distributörer i fler än 50 länder. Labino är certifierat enligt bland annat ISO 9001-2015. Läs mer på www.labino.som

Majoriteten av produktionen sker i Domsjö, Örnsköldsvik. Men flertalet produktlinjer tillverkas i Vallentuna, bland annat Apollo 2.0 vår radiometer/fotometer och vår explosionsklassade lampa MB Hercules Ex.  

Labino växer och nu behöver vi ytterligare förstärkning till vårat tekniska team.

Elektronikkonstruktör / Elektronikdesigner / Utvecklare av elektronikkonstruktioner

Tjänst:

Du kommer att ansvara för följande områden:

 1. Kortutveckling: Utveckling och design av kretskort (mönsterkort) och elektronikkort från grunden. Vi arbetar med både enkel- och flerlagerskort samt med både yt- och hålmonterade komponenter.
 2. Konstruktion: Upprättande av fullständiga produktionsunderlag.
 3. Reparationer av elektronik: Tillsammans med vår serviceavdelning identifiera felkällor på befintliga elektronikkort och modifiera underlagen för att förbättra produkten. I rollen ingår regelbundna reparationsarbeten i syfte att knyta återkommande fel och brister i produkter som redan är ute på marknaden till utveckling av nya kort och produkter.  
 4. Strategiskt tekniskt inköp: Tillsammans med VD arbeta med strategiskt tekniskt inköp.
 5. Produktutveckling: Tillsammans med VD arbeta med att leda företagets produktutveckling.

Erfarenhet:

Denna roll kräver att du har gedigen erfarenhet av elektronikkonstruktion, elektronikdesign och kretskortskonstruktion, utifrån färdiga underlag såväl som konstruktion av en helt ny design.

Du har stort sinne för detaljer och noggrannhet och kan arbeta självständigt. Det finns ingen annan person i organisationen som kan elektronikkonstruktion eller CAD.

Erfarenhet från felsökning och reparation av elektroniska produkter kan också vara en värdefullt att ha med sig till denna tjänst. 

Kompetenskrav:

För att utföra detta arbete krävs följande kompetens:

 • CAD – design av elektronik. Utföra hela designarbetet utifrån mekaniska-, funktionella- och termiska förutsättningar (såsom temperatur, fukt och livslängd). 
 • CAD - konstruktion av elektronikkort. Utveckla fullständiga produktionsunderlag, inklusive:
  • Schema
  • Positioneringsritning
  • BOM (artikelnummer, specifikationer, etc. på samtliga ingående komponenter)
  • Mönsterkortsunderlag

 • Har erfarenhet av att arbete med att dokumentera ditt arbete med spårbarhet i design och konstruktionsarbetet.
 • Behärskar engelska i tal och skrift. Samtlig dokumentation är på engelska och majoriteten av teamet är engelsktalande.

Din person:

 • Då företaget är litet och tjänsten är mycket självständig krävs det att du är pålitlig och noggrann i ditt arbete, samt att du är effektiv och får avslut
 • Du är analytiskt lagt och tycker om att analysera tekniska problem relaterat till exempelvis livslängd, värme, fukt, kemikalier, hållfastighet.
 • Vi ser även att du har en god social kompetens och tycker om att ge service både internt i vår organisation och externt mot våra kunder.

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar vi med Karisma Rekrytering AB. Kontaktperson är Kurt Ståhl som du når på 0739-465 805. Skicka in din ansökan snarast möjligt då vi kommer att göra fortlöpande intervjuer. Ansökan gör du enkelt direkt på www.karisma.se dock senast 31 maj.

 

 

 

 

 

 

 

Elektronikkonstruktör / Elektronikdesigner / Utvecklare av elektronikkonstruktioner

Ort
Utgår

2020-09-03

Ansök nu

Dela detta jobb