teknikjobb.se

Elkonstruktör - Vattenfall Services

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-08-10

Ansök nu

Elkonstruktör - Vattenfall Services

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. 

Vattenfall Services Värmeservice består av kraftverk, vattenverk, hamn samt mellanlagring av olja. Till kraftverket hör en hamn med över 200 anlöp per år. Vattenförsörjning och oljelagring är två andra delar som också ingår i verksamheten. Verksamheten består av två avdelningar som driver gasturbiner, kraftverk, vattenverk, hamn samt mellanlagring av olja.

Anläggningens äldre delar har reläbaserade automationssystem och det finns mycket tryck-, temp-, och flödestransmittrar.

Vill du ha ett utvecklande konstruktionsarbete inom el, larm, tele, fiber och nätverk? Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet, teknik och laganda är centralt. Du kan välja att specialisera dig eller bredda dig som generalist. Valet är ditt!   

Din roll som elkonstruktör
Som konstruktör arbetar du med elanläggningar där vi har flera olika spänningsnivåer inom lågspänning, och högspänning, då vi arbetar i ställverk med spänningsnivåer mellan 130kV- 400V.

I arbetsuppgifterna ingår att:
- arbeta med exempelvis likströmsanläggningar, brandlarm, telesystem, tillträdessystem, inbrottslarm, fiber och nätverk
- ta fram tekniska specifikationer och funktionskrav för ändringar eller nykonstruktion för de system du ansvarar för
- ha en projektledande roll och även i vissa projekt ha en arbetsledande roll
- delta i arbetet med att utveckla och följa upp våra arbetsmetoder och framdrift 

Dina kvalifikationer som elkonstruktör
- du är högskoleingenjör med inriktning elkraft, automation eller kommunikation. Alternativt har du en teknisk gymnasieutbildning med flerårig arbetslivserfarenhet inom teknikområdena el, process, elektronik och automation.
- du har erfarenhet inom instrument och el från kraft-/energibranschen, sjöfart eller processindustrin
- allmän elbehörighet är meriterande
- erfarenhet av projektledning är meriterande 

Som person tycker du om att lösa tekniska problem och få användning av din kreativa förmåga. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och drivs av att skapa resultat. Då vi jobbar i mindre team ser vi gärna att du är social och öppen med förmåga att samarbeta och kommunicera med olika typer av personer. Vi erbjuder stort utrymme för att ta egna initiativ. I gengäld förväntar vi oss att våra medarbetare följer de regler och ramar som reglerar vår verksamhet. . 

B-körkort är ett krav.

Övrigt
Tjänsten är en dagtidstjänst och utryckning/beredskap kan förekomma vid behov. Uppdrag på andra anläggningar kan vid behov bli aktuellt.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Patrik Johansson, 0703-86 61 52 (semester v 26-30). För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare AnnaKarin Jungerfelt, 0724-52 07 89. 

Fackliga representanter för denna tjänst är Patrik Eriksson (Jordbro), Unionen, Ralph Gustavsson, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping), Ledarna. Du når dem via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00. 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan! 

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats! 

Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – Vattenfallservices

Dela detta jobb

Elkonstruktör - Vattenfall Services

Vattenfall AB