teknikjobb.se

Enhetschef Teknik

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

Enhetschef Teknik

Är det du och dina medarbetare som gör verklighet av idéer som ökar driftsäkerheten på våra produktionsanläggningar? Gillar du teknisk utveckling i kombination med praktiskt nytta ska du absolut läsa vidare.

Vi söker dig som drivs av att utveckla våra produktionsanläggningar och medarbetare i rätt riktning så att vi når våra mål om en hållbar energiförsörjning. Din uppgift blir att leda och utveckla verksamheten inom enheten Teknik på avdelning Underhåll inom Produktion. Tillsammans med dina medarbetare blir uppdraget att:

  • ansvara för att anläggningarnas driftstrategier och underhållsplaner, svarar mot ställda krav på driftsäkerhet och önskad teknisk livslängd samt att förändringar görs vid behov
  • analysera driftstörningar och otillgänglighet och ge förslag på åtgärder
  • genomföra utredningar, tekniska analyser och beräkningar
  • utveckla användningen av Big Data för att kunna göra mer förebyggande underhåll
  • ansvara för MOC-processens teknikval, processdesign och säkerhetsgranskning (MOC = Management of Change)
  • omvärldsbevaka inom enhetens ansvarsområde
  • delta i branschföreningar och nätverk
  • utveckla processer och rutiner i enlighet med verksamhetsområdets mål. 

Förutom ansvar för verksamheten ingår att du har kostnads- och personalansvar. Du upprättar och följer upp budget. I personalansvaret ingår bl a ansvar för enhetens kompetensförsörjning och arbetsmiljöfrågor. Du coachar dina medarbetare och stimulerar initiativ till utveckling. Enheten består av ca 10 kompetenta och självgående ingenjörer med olika kompetenser inom process och underhåll.

Du ingår och har en viktig roll i ledningsgruppen på avdelning Underhåll och jobbar där med mer övergripande strategier, mål och aktiviteter. I vår strävan att systematiskt och kontinuerligt förbättras arbetar vi med att införa Leans metoder och verktyg. Genom "Produktionslyftet" ökar vi engagemanget och blir en lärande organisation, vi ifrågasätter invanda arbetssätt och utvecklas så vi når målen i vår verksamhetsplan.

Vi söker dig som är en god ledare, som har förmåga att se vad som gagnar helheten och hur olika insatser samverkar för goda resultat. Som person är du målorienterad och drivs av att åstadkomma förbättring. Du har förmåga att engagera andra, är bra på att kommunicera och förankra inför beslut.

Du har flerårig erfarenhet av teknik, drift och underhåll av kraft/värme/processanläggningar. Du har några års erfarenhet av att vara chef och att jobba med verksamhetsutveckling. Du är ingenjör med examen från högskola eller annan kompetens som bedöms lika värdefull.

Din chef blir Jennie Winbo som leder avdelning Underhåll.

Jennie - vad är enheten Tekniks viktigast uppgift de kommande åren?

-Utmaningen är att behålla en hög tillgänglighet på åldrande anläggningar, samtidigt som vi arbetar med att utforma nästa generations produktionsanläggningar. I färdplan fjärrvärme och fjärrkyla är det många nya anläggningar som ska byggas och att vara med och utforma dem ur ett drift- och underhållsperspektiv är en viktig uppgift för Teknik. Att arbeta både här och nu och långsiktigt gör detta jobbet väldigt varierat och kul!

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Du hittar mer information om oss som arbetsplats på Göteborg Energis hemsida. Mer information om Jenniehittar du om du besöker hennes profil på Linkedin. Givetvis är du varmt välkommen att höra av dig till Jennie för ett samtal innan din ansökan.

Verkar det intressant? Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2019-08-04

Kontaktpersoner
Jennie Winbo, avdelningschef
tfn: 031-626311
mob: 0706-626311

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi! 

Dela detta jobb

Enhetschef Teknik

Göteborg Energi