teknikjobb.se

Expert på material i radioaktivt avfall – Svensk Kärnbränslehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-03-04

Ansök nu

Expert på material i radioaktivt avfall – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

SKB:s uppdrag innebär att vi ska lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor – att skapa säkra slutförvarssystem för radioaktivt avfall. Förvaren ska skydda människor och miljö i 100 000-tals år.

Nu söker vi fler engagerade medarbetare som vill vara med och göra en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
SKB:s avdelning Forskning och utveckling ansvarar för teknikutveckling och analys av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar. Här kommer du att samarbeta med SKB:s experter från olika vetenskapsområden med att analysera den radiologiska säkerheten efter att slutförvaren för låg- och medelaktivt avfall har förslutits. Tillsammans med dina närmaste kollegor bidrar du med din kunskap om låg- och medelaktivt avfall. I denna kreativa miljö erbjuds goda förutsättningar för dig att utveckla och fördjupa din expertis.

Vad du kommer att göra

  • Bedriva utredningar kring avfallets fysikaliska och kemiska egenskaper, till exempel gasbildning, svällning och nedbrytning av organiskt material och därtill kopplade processer i slutförvarsmiljö
  • Bedöma och analysera hur materialen i avfallet i slutförvaren påverkar radionukliders frisättning och mobilitet
  • Formulera krav på avfallet avseende materialinnehåll, paketering och konditionering för att möjliggöra ett säkert omhändertagande av avfallet på kort och lång sikt
  • Ta fram underlag till och medverka i analyser av säkerheten efter förslutning för slutförvaren för låg- och medelaktivt avfall
  • Författa och granska tekniska rapporter
  • Ge expertstöd till de svenska kärntekniska anläggningarna och SKB:s driftsatta anläggningar i avfallsrelaterade frågor
  • Delta i SKB:s kontakter med myndigheter
  • Planera, beställa, följa upp och leda SKB-finansierad forskning och utveckling inom verksamhetsområdet vid universitet, högskolor och företag
  • Delta i internationella samarbeten inom verksamhetsområdet

Vi söker dig som har högre universitetsexamen med inriktning mot fysik eller kemi med relevant inriktning för verksamhetsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av forskning, programmering och modellering.

Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann. Du kan självständigt ta dig an nya arbetsområden och tar egna initiativ till att förbättra den verksamhet du arbetar i. Arbetet kräver god samarbetsförmåga då du samverkar med andra experter och externa intressenter t ex myndigheter och kärnkraftverk i det säkerhetsanalysarbete som SKB bedriver.
Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav. Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med stort kunskapsdjup och en bred kompetensbas där medarbetarna gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Vi arbetar tillsammans för att lösa ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Ella Ekeroth, 070-459 42 74
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Eftersom denna tjänst är säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 4 mars 2020. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Expert på material i radioaktivt avfall – Svensk Kärnbränslehantering AB

Vattenfall AB