teknikjobb.se

Logga

Exploateringsingenjörer till Norrtälje kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-31

Ansök nu

Exploateringsingenjörer till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Om tjänsten

Vill du bidra till utvecklingen av skärgårdskommunen Norrtälje - hjärtat i Roslagen?

Nu söker vi Exploateringsingenjörer till vårt team på Mark- och exploateringsavdelningen i Norrtälje kommun. I rollen deltar du aktivt i våra exploateringsprojekt från tidiga planeringsskeden, genom planeringsprocessen till genomförandeskedet. Som medarbetare får du vara med och skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle och påverka utvecklingen för både dina arbetsuppgifter och avdelningens samhällsuppdrag.

Norrtälje kommun växer och har en stark utveckling. Många har intresse för länets största kommun med sin fantastiska skärgård. Norrtälje kommun är hjärtat i Roslagen. Här hittar du den idylliska staden, öppna landskap och en fantastisk skärgård. I Norrtälje finns 11 000 öar, 62 000 invånare och på sommaren blir vi dubbelt så många. Norrtälje stad ligger bara en timme från Stockholm City och det är nära till både Uppsala och Arlanda. Man når Norrtälje enkelt via de direktbussar som avgår från bland annat Stockholm vid Östra station.

Som exempel på kommunens utveckling kan nämnas att Norrtäljes stadskärna fördubblas i och med att Norrtälje Hamn byggs ut och staden fördubblas genom planeringen av flera stora exploateringar som exempelvis Lommarstranden, området Närheten och Övre Bryggårdsgärdet.

Arbetsbeskrivning

Hos oss får du som har intresse och erfarenhet stora möjligheter att finna utmaningar i spännande projekt och komplexa frågor. I arbetsuppgifterna ingår det att driva exploateringsprojekt och förhandlingar, upprätta exploateringskalkyler samt ansvara för avtalsfrågor.

I rollen som exploateringsingenjör ingår bland annat att:


• Vara drivande i hållbar planering och utveckling.
• Ansvara för genomförandet av exploateringsprojekt.
• Strukturera och planera exploateringsprojekt.
• Arbeta med förhandlingar, avtal och överenskommelser.
• Samverka med exploatörer, fastighetsägare, ledningsdragande verk såväl som kommunala kollegor i andra förvaltningar.
• Göra analyser och studera utveckling i kommunen och dess omvärld.
• Delta i planprocessen med kollegor från planavdelningen.
• Göra framställningar till kommunala utskott om markanvisningar och avtal.
• Ansvara för ekonomi, kvalitetssäkring och uppföljning inom de egna projekten.
• Vara lösningsorienterad med stort kundfokus gentemot våra invånare och företagare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som kompletterar vårt team med kunskap, ansvarstagande och som delar vårt intresse för hållbart samhällsbyggande. Du har universitets- eller högskoleutbildning inom lantmäteri, väg- och vatten, fastighetsutveckling, fastighetsekonomi eller annan lämplig akademisk utbildning. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av mark- och exploateringsverksamhet, lantmäteri, fastighetsutveckling eller annan relevant erfarenhet.

Du är drivande, ansvarstagande och självständig i ditt sätt att arbeta. Som person behöver du vara strukturerad, förtroendeingivande och kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Du är en god arbetskamrat och sätter stort värde i öppenhet och samarbetsförmåga.

Om arbetsplatsen

På samhällsbyggnadsavdelningen drivs många arbeten i projektform och fokus är just nu på ökad tillväxt. Här har du chansen att ta plats i en trevlig och kompetent grupp som nu kommer utökas. Mark och exploateringsavdelningen som helhet hanterar både förvaltning av kommunens marktillgångar men ansvarar också för för exploateringen av dessa. Norrtäljes särprägel som stor skog- och skärgårdskommun innebär också att avdelningen har intressanta arbetsuppgifter som inte alla kommuner kan erbjuda.

Tillträde enligt överenskommelse

Om Norrtälje kommun
Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.


2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.


• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.

• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.


Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Dela detta jobb

Logga
Exploateringsingenjörer till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun