teknikjobb.se

 • Befattning

  Gruppchef

 • Stationering

  LKAB, Svappavaara

 • Anställningsform

  Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdatum

  2020-11-01

 

Om företaget / verksamheten

LKAB:s dagbrottsgruvor finns i Svappavaara, fyra mil sydost om Kiruna. I dessa dagbrott losshåller vi järnmalm genom att borra, spränga, för att sedan krossa och sovra malmen till ett rågods för pelletstillverkning. I vår verksamhet ingår även malmförädling i vårt anrikningsverk och pelletverk. I Svappavaara erbjuder vi dig en arbetsplats i en familjär miljö med stark sammanhållning i kombination med stora möjligheter till friluftsliv, att utvecklas i din tjänst och få vänner för livet. LKAB:s mest expansiva område idag är Svappavaara.

Sektionen för gruvplanering ansvarar för att ta fram och leverera nödvändigt underlag för gruvplanering och gruvproduktion. Vi är en liten sektion med unga engagerade medarbetare och stor kunskap.

Om tjänsten

Vi söker en nytänkande och ansvarstagande Gruppchef till Svappavaara gruvplanering. Planering och mätningsgruppen är en del av sektionen för gruvplanering i Svappavaara.

Arbetsplatsens uppdrag är operativ planering, borrplanering, mätning och utsättning samt uppföljning av gruvproduktion i dagbrotten. Arbetsplatsen ansvarar för framtagande av borrplaner och styr förberedande arbeten som till exempel bergrensningar och hundbesiktningar inför borrning. Operativ planering beskriver hur efterföljande produktionsprocess (laddning, sprängning, lastning- och transport av malm från gruvan) sker så att önskad ton, halt och kvalité erhålls. Detta sker genom att bryta ner rullande produktionsplaner till veckovisa och dagliga produktionsmål.

Förutom den dagliga planeringsprocessen ska du utveckla operativ mätning så att arbetsplatsen kan ta större ansvar över gruvmätning i Svappavaara. Personal och budgetansvar samt utveckling rutiner, instruktioner och arbetssätt på arbetsplatsen tillhör befattningen. Arbetet innebär nära samarbete med övrig gruvplanering och gruvproduktion i Svappavaara.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är strukturerad, har en god analytisk förmåga samt har lätt att kommunicera och samarbeta med medarbetare på alla nivåer.

Du bör ha en teknisk utbildning inom gruv- eller mätteknik och grundläggande förståelse för borrning, laddning och sprängning i gruvmiljö. Praktisk erfarenhet från gruvplanering, borrplanering, gruvmätning eller gruvmätarbehörighet position är meriterande. Tidigare ledarerfarenhet är också meriterande. God datorvana och körkort är ett krav för anställning.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 1 november 2020. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Sektionschef Lewis Wild 072-553 16 44.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Unionen Norra - Sakari Alanko, 0980-72508
Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara - Peter Johansson, 0980-62239
Ledarna Kiruna/Svappavaara - Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Gruppchef Gruvplanering

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Dela detta jobb