teknikjobb.se

Gruppchef Produktionscentral – Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Gruppchef Produktionscentral – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå.

Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.

Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Vattenfall Vattenkraft söker nu en Gruppchef till vår produktionscentral i Bispgården. Hos oss blir du del av ett väl inarbetat team och du får möjlighet att utvecklas tillsammans med erfarna kollegor. Från denna produktionscentral ansvarar vi för styrning och övervakning av Vattenfalls alla storskaliga vattenkraftverk i Ångermanälven, Indalsälven, Gimån, Dalälven samt Götaälv. Vi har även larmövervakningen från de småskaliga verksamheterna som är placerade i Dalsland och Sjuhärad.

Din roll som Gruppchef

Vattenfall Vattenkrafts mål är att vara den ledande och säkraste aktören i branschen. I den här rollen kommer du att ha ett stort fokus på att fortsätta utveckla vår verksamhet och personal. Du tillsammans med dina medarbetare ansvarar för att fortsätta utveckla oss fram till önskad position. Det här är ett fartfyllt och utmanande ledaruppdrag i en affärsmässig verksamhet. Rollen innebär ekonomiskt, strategiskt och operativt ansvar för gruppens verksamhet.

Huvudsakliga ansvarsområden:

• Ekonomiskt ansvar; upprätta budget, genomföra uppföljning av verksamhet och resultat.
• Ansvara för personal- och resursplanering, inklusive skiftplanering, mål- och lönesamtal m.m.
• Arbeta för vidareutveckling och uppföljning av arbetsmetoder och personal.
• Arbetsmiljöansvar enligt delegering samt ansvar för tillämpning av miljö- och kvalitetssystem.
• Genom tydliga mål och regelbunden uppföljning motivera och engagera medarbetare så att beslutade mål uppnås

Dina kvalifikationer som Gruppchef

Vi söker dig som har en teknisk utbildning i botten och flerårig arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet från Vattenkraft. För att lyckas bra i rollen tror vi att du tidigare haft arbetsledande ansvar. Du har stort intresse av att leda och utveckla verksamhet med både resultat- och personalansvar.

Som person är du lyhörd och tydlig. Du har en mycket god samarbetsförmåga samt är bra på att kommunicera. För att lyckas i rollen krävs det att du drivs av att prestera, är utåtriktad och har ett genuint intresse av att skapa kontaktnät både inom och utanför organisationen. Du behärskar förutom svenska även det engelska språket. För tjänsten fordras B-körkort. Resor ingår i tjänsten.

Mer information

Tjänsten är placerad i Bispgården.

Frågor

Rekryterande chef Harald Boman, tfn 070-557 78 14

Rekryterare Johanna Marklund, tfn 070-307 84 82

Fackliga representanter

Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss! Ansök senast den 31 augusti 2019.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Dela detta jobb

Gruppchef Produktionscentral – Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB