teknikjobb.se

Ingenjör eldynamisk analys – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-08-05

Ansök nu

Ingenjör eldynamisk analys – Forsmarks Kraftgrupp

Se hit du som brinner för elsystem! Kom och jobba med eldynamiska analyser och tekniskt stöd!

Gruppen Elanalys och Anläggning el inom Forsmarks Kraftgrupp har ansvar för att utföra eldynamiska simuleringar av elkraftsystemen vid ombyggnationer av kärnkraftsanläggningen eller vid driftstörningar. Gruppen har även en viktig roll i arbetet med säkerhetshöjande åtgärder och utveckling av anläggningarnas säkerhetsredovisning.

I vårt ansvar ingår att kravställa, prova, utveckla samt verifiera för att kvalitetssäkra våra modeller för eldynamiska analyser samt utveckla programvaran genom kontakt med leverantören. Vi är ett stöd i konstruktionsarbetet med fokus på ett anläggningsperspektiv genom att identifiera och säkerställa att nödvändiga eldynamiska simuleringar utförs.

Arbetsuppgifter

 • Modellutveckling
  • Utveckla nya eldynamiska modeller
  • Vidareutveckla befintliga modeller
  • Vara med och påverka utvecklingen av simuleringsmiljön
 • Analys
  • Föreslå, utför, granska och ansvara för analysuppdrag
  • Föreslå anläggningsändringar
 • Tekniskt stöd
  •  Fungera som tekniskt stöd i eldynamiska frågor och anläggningsändringar
  • Stödja organisationen med din elkraftskunskap

Kvalifikationer

Du som söker har:

 • Ingenjörsutbildning inom elkraft med intresse för eldynamiska simuleringar
 • Erfarenhet av elkraftsteknik
 • Goda kunskaper i svenska

Meriterande om du har:

 • Kunskap av eldynamiska simuleringar
 • Erfarenhet av arbete inom kränkraftsbranschen
 • Arbetat i programvaran Power Factory eller motsvarande beräkningsprogram
 • Goda kunskaper i engelska

Som person är du analytisk och strukturerad samt innehar förmågan att både självständigt och i grupp styra och driva uppdrag mot uppsatta mål. Eftersom du kommer att ha många kontakter både internt och externt är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och du förstår vikten av att förmedla och förklara på ett för alla parter begripligt sätt.

Vi erbjuder dig

Vi värnar om en god arbetsmiljö där medarbetare får möjlighet till utmanande och stimulerande arbetsuppgifter i en miljö som präglas av säkerhet, kvalitet och spännande teknik. Hos oss får du stort ansvar och god kompetensutveckling.

Placeringsort

Forsmark

Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid – du jobbar helt enkelt på bussen.

Kontakt

Information om tjänsten – Rekryterande chef Johan Berg, 076-768 15 54.

Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Isis Larsson, 076-136 47 32.

Fackliga representanter

Akademikerna – Hans Lindqvist

Ledarna – Sofie Edin

SEKO – Ingemar Erikson

Unionen – Robin Carlberg

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Dela detta jobb

Ingenjör eldynamisk analys – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB