teknikjobb.se

Logga

Ingenjör till enheten för spektrumförädling

Ansök nu

Ingenjör till enheten för spektrumförädling

Vill du vara med och utveckla framtidens radioanvändning? Uppskattar du att skapa nätverk och verka i ett internationellt sammanhang? Tycker du att samarbete med andra ingenjörer och med jurister gör arbetsdagen mer intressant? Då kommer du trivas på vår enhet!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Avdelningen för resursförvaltning söker en ingenjör till ett vikariat på enheten för spektrumförädling.

Vad ska jag jobba med?
Specifika arbetsuppgifter kan vara att:

 • Nationellt och internationellt harmoniseringsarbete inom området spektrum och radiokommunikation
 • Uppdrag relaterade till uppföljning av regeringens Bredbandsstrategi (främjandeaktiviteter)
 • Framtagning av tekniska och regulatoriska villkor inför tilldelning av frekvenser (inför tilldelningsprojekt, delaktig i arbete med undantagsföreskrifterna)
 • Ta fram tekniska utredningar och beslutsunderlag (internt för myndigheten och som stöd i det internationella arbetet rörande spektrumanvändning)
 • Delta i avdelningens säkerhetsarbete
 • I övrigt delta aktivt i avdelningens och enhetens arbete och bistå med ett tekniskt perspektiv

Vem söker vi?
Vi söker dig med:

 • Civilingenjörsutbildning eller liknande med för tjänsten relevant inriktning.
 • Goda kunskaper i radiokommunikation
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande:

 • erfarenhet av spektrumrelaterade frågor
 • erfarenhet av att ta fram texter av teknisk/juridisk karaktär på engelska
 • interaktion med intressenter i frågor om täckning och mobiltelefoni
 • kunskap om relevanta radioteknologier och radionätplanering på systemnivå
 • kunskap om analys av interferens mellan radioanvändningar, som kan vara av samma eller olika tekniker
 • arbete med säkerhetsrelaterade aspekter kopplat till verksamhetsområdet

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för rollen är det viktigt att du är analytisk, noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Du tar gärna egna initiativ och har en inre drivkraft. Vidare tycker du om och har lätt för att samarbeta med andra.

Då tjänsten innehåller en stor del samverkan tror vi även att du är en kommunikativ person med en förmåga att knyta kontakter och bilda nätverk såväl nationellt som internationellt. Du har förmågan att på ett begripligt sätt presentera tekniska överväganden också för personer som i första hand inte har en teknisk kompetens.

Var på PTS ska jag jobba?
Resursförvaltning verkar bl.a. för att maximera samhällsnyttan av radiospektrum över tid. Avdelningen arbetar för att möjliggöra användningen av säkra, prisvärda och effektiva radiobaserade tjänster och produkter för slutkonsumenter och andra radioanvändare. Avdelningen består av en ledningsgrupp samt fem enheter, varav en är enheten för spektrumförädling.

Enheten arbetar med att ta fram tekniska och regulativa villkor för användningen av radiospektrum. På enheten jobbar ingenjörer och jurister strategiskt tillsammans för att genom nationellt och internationellt arbete göra spektrumet så värdefullt som möjligt.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats. 

Om anställningen
Tjänsten är ett vikariat med start snarast möjligt enligt överenskommelse och till sista februari 2020. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan nedan senast 11 augusti 2019. 

För mer information kontakta HR-specialist Linn Arnewing på tel. 08-678 57 01 eller enhetschef Nina Gustafsson på tel. 08-678 57 25.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se.

Dela detta jobb

Logga
Ingenjör till enheten för spektrumförädling

Post- och telestyrelsen (PTS)