teknikjobb.se

Laboratorieingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-08-01

Ansök nu

Laboratorieingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Vill du ha ett omväxlande och ansvarsfullt arbete inom laboratoriemiljö? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Gruppen Dosimetri på Forsmarks Kraftgrupp svarar för att områdena dosimetri och helkroppsmätning samt radiologisk omgivningskontroll upprätthålls samt att programmen genomförs inom ramen för lagda avtal och beställningar.

Arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör ansvarar du för det årliga radiologiska omgivningskontrollprogrammet. Dina dagliga arbetsuppgifter innebär att du bereder och mäter prover från omgivningen runtom Forsmark, baserade på gammastålande nuklider i labb-miljö. Proverna består bland annat av fiskar, mossa, sediment och gräs från omgivningen. Du registrerar och följer trender samt skriver rapporter inom området. Du bistår även vid kvalitetsarbete vid implementering av nya arbetsrutiner, ex vid nya kravställningar inom området.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete som innefattar arbete i labb, utomhus och i kontorsmiljö. Rollen innebär självständigt arbete och ansvar för området. Det finns stora möjligheter att utveckla nya metoder och påverka processer och verksamheten.

Du ingår även i Forsmarks Haveriberedskapsorganisation.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har:

• Naturvetenskaplig kandidatexamen med biologi/kemi/fysik som huvudområde

• Alternativt naturvetenskaplig gymnasieutbildning med längre arbetslivserfarenhet inom området

• Erfarenhet av arbete i labb-miljö

• Goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du har:

• Arbetat med och utveckling av analysinstrument, metoder och provhantering

• Kompetens inom radioaktivitetsanalyser

• Goda kunskaper i engelska

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du är självgående och trygg då arbetet innebär mycket eget ansvar för området. Du har lätt för att ta initiativ och sätta igång aktiviteter samt att driva frågor och utveckling framåt. Det är också viktigt att du har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete samt att du är noggrann och kvalitetsmedveten.

Vi erbjuder dig

Forsmarks Kraftgrupp AB har över 1000 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern, europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar!

Placeringsort

Forsmark

Det går bussar till och från Forsmark varje vardag som anländer 07:15 och avgår 15:45. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du möjlighet att arbeta på restid – du jobbar helt enkelt på bussen.

Kontakt

Information om tjänsten – Rekryterande chef Ann-Sofie Gustafsson, 073-098 14 68.

Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Isis Larsson, 076-136 47 32.

Fackliga representanter

Akademikerna – André Hellberg

Ledarna – Christer Gustafsson

SEKO – Ann-Kristin Wiik Pettersson

Unionen – Lars-Göran Persson

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Vi ser fram emot din ansökan! 

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Dela detta jobb

Laboratorieingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB