teknikjobb.se

Laboratorieingenjörer till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Laboratorieingenjörer till VA SYD

Söker du ett utmanande och spännande arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas? Vill du arbeta med engagerade kollegor och tillsammans skapa nya möjligheter? Då kan du vara en av de två laboratorieingenjörer vi söker! 

Det här handlar jobbet om

I rollen som laboratorieingenjör ansvarar du för att:

 • Utföra våtkemiska och fysikaliska analyser på avloppsvatten och slam, med metod och instrumentansvar.
 • Genomföra validering av metoder liksom optimering av instrument och mjukvaror. Validering och optimering är kontinuerligt pågående för att hela tiden förbättra och rationalisera vårt arbete.
 • Arbeta med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vårt laboratorium är ackrediterat enligt ISO17025:2018.

Du är direkt underställd Gruppchefen för laboratoriet inom avloppsvatten. 

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Som laboratorieingenjör ges du mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Arbetet sker i våra nybyggda lokaler vilket ger en bra och trevlig arbetsmiljö. För att möta vårt intresse för miljön och omvärldens krav på kvalitet och effektivitet har vi renodlat våra laboratorier för dricksvatten-, avloppsvatten- och miljöanalyser. Genom regelbunden uppföljning av mål och prestation tar vi vara på vår kompetens och vårt engagemang för miljön och framtiden. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda. Dessa båda tjänster är placerade på Sjölunda Reningsverk i Malmö.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet med tydlig miljöidentitet och som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

Vi ser gärna att du är noggrann, arbetar strukturerat och tar ansvar för egna samt arbetsgruppens arbetsuppgifter. Viljan att samarbeta med andra och bidra till en god stämning är högt värderat. Som laboratorieingenjör kan du hantera dagliga perioder med högt tempo och vara både modig, resultat- och relationsorienterad. Våra kunder har ofta behov av snabba svar vilket kräver ett flexibelt, effektivt och noggrant arbete. 

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll. 


Dina erfarenheter

 Rollen som laboratorieingenjör kräver att du har:

 • Relevant arbetslivserfarenhet av beskrivna arbetsuppgifter
 • Har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning kemi eller motsvarande
 • Kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift  

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet av analysarbete. Erfarenhet inom kvalitetssystem ISO 17025 samt utveckling av nya analysmetoder är också önskvärt.

Ansökan

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsföretaget Chefspoolen. Du ansöker härhttps://chefspoolen.se/lediga-tjanster/?aguid=746D0837F8524FAEA7EA556C642DF3D9
Rekryteringsansvarig, Chefspoolen, Sofie von Homeyer - 0709-24 87 98

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Referensnummer:
VASYD - 672
Län:
Skåne
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Sista ansökningsdag:
23-februari-2020
Arbetsplats/placeringsort:
Malmö
Kontaktperson:
Annika Andersson Sjöland, Enhetschef

040-635 04 72
Susanna Skog, Gruppchef

040 - 635 03 42

Dela detta jobb

Laboratorieingenjörer till VA SYD

VA SYD