teknikjobb.se

Mätvärdesoperatör – Trollhättan

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Mätvärdesoperatör – Trollhättan

Vattenfall Eldistribution söker Mätvärdesoperatör sommaren 2020!

Nu söker vi Mätvärdesoperatörer till Vattenfall Eldistribution AB, med placering i Trollhättan! Arbetet kommer att pågå mellan maj – september. Avdelningen arbetar med insamling av mätarställningar och händelser från våra elmätare för att kunna debitera våra kunder med rätt förbrukning samt förebygga elfel och effektivisera elnätets underhåll.

Sommarjobb på Vattenfall är en möjlighet för dig som student att få en bild av hur det är att arbeta inom ett energiföretag. Sommarjobbet ska bidra till att ge dig värdefull erfarenhet inför framtiden, inblick i att jobba på ett stort företag samt personlig utveckling. Du kan söka sommarjobb på Vattenfall om du har sommaruppehåll från pågående studier, alternativt att du övergår till ny utbildning i höst eller avslutar din utbildning under vårterminen.

Arbetsuppgifter:

  • Monitorera ett viss nätområde och se till att alla mätare i det kommunicerar dagligen med insamlingssystemet.
  • Göra felsökning när de inte gör det och välj rätt åtgärd för att säkra kommunikationen med elmätare.
  • Om åtgärden är att felsöka i fält då skapar man ett ärende eller en infra arbetsorder som man sen följer upp och kvitterar när arbetet är klart (genomfört på ett korrekt sätt).

Vi söker dig som:
Studerar på Högskola inom Elektroteknik/Elkraft . Du är teknik intresserad och en van datoranvändare. För att lyckas i detta arbete är det viktigt att du är strukturerad. Du har lätt att förstå dokumenterade instruktioner och kan jobba och samarbeta med gruppen såväl arbeta självständigt. Vi ser gärna att du är lösningsorienterad och inte rädd att ställa frågor samt tar ditt ansvar. Vidare är du flytande i svenska.

Meriterande är erfarenhet av elbranschen samt mätning.

Ansökan:
Skicka in ditt CV och personligt brev genom att ansöka nedan senast 23 februari 2020.
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef juan.estrada@vattenfall.comFör information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Isabella Regardt via sommarjobb@vattenfall.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Det kan förekomma att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Om oss:
Energi är vårt bidrag till människors livskvalitet – varje dag. Med 30 000 medarbetare erbjuder Vattenfall ett brett utbud av tjänster inom el och värme till miljoner kunder i norra Europa. För våra kommande utmaningar behöver vi människor som helhjärtat engagerar sig för våra kunder och för en hållbar samhällsutveckling – människor som du.

Vattenfall Eldistribution AB är ett bolag inom Vattenfallkoncernen. Vi är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Vårt elnät omfattar cirka 12 000 ledningsmil – ungefär tre varv runt jorden. Vi utvecklar och underhåller vårt elnät genom stora investeringar för en hög leveranssäkerhet och för att möta framtidens krav på ett modernt elnät. Vi är cirka 750 medarbetare som arbetar inom områden som teknik, ekonomi, marknad, IT, miljö med flera. Vi finns på tre orter – Trollhättan, Stockholm och Luleå.

Dela detta jobb

Mätvärdesoperatör – Trollhättan

Vattenfall AB