teknikjobb.se

Mekaniker - Vattenfall Vattenkraft

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

Mekaniker - Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå.
Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.
Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Ditt ansvar som mekaniker
Du kommer framförallt att arbeta med generatorer, turbiner (och dess hjälputrustning) samt intags- och utskovsluckor vid vattenkraftstationer. En arbetsvecka ser olika ut under året beroende av pågående projekt, löpande underhåll och förebyggande underhåll (FU)/besiktningar.

Som mekaniker tar du stort ansvar för att ditt arbete görs effektivt under säkra förhållanden med välgrundade riskbedömningar. Dina arbetsdagar och uppgifter samordnar du med kollegor och vi förväntar oss här att du tar en aktiv del i planeringen och att du både vill och kan dela med dig av erfarenheter och idéer till dina kollegor. I vissa projekt- och underhållsarbeten kan du anta rollen som ledande montör där du då blir länken mellan gruppen och teamledaren.

Som mekaniker behöver du följande kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en eftergymnasial teknisk utbildning med inriktning mot mekanik/maskinteknik alternativt en annan jämförbar studieinriktning som är relevant för det här arbetet. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskaper genom flera års arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med mekaniskt drift- och underhållsarbete vid vattenkraftanläggningar, och då i synnerhet om du arbetat med generatorer, turbiner med tillhörande hjälputrustning samt intags- och utskovsluckor.

Vi arbetar vid datorer, datorvana och intresse är ett krav. Du måste ha goda kunskaper i svenska, gärna också i engelska, både vad gäller tal och skrift. Som person är du serviceinriktad och positiv och har lätt att upprätta och utveckla samarbeten med personer runt dig. Vi ser gärna att du har certifikat för arbete med travers, mobila arbetsplattformar, säkerhet på väg , ESA och heta arbeten. Arbetet innebär en hel del resande i första hand inom Luleå älven, men arbete kan även ske vid andra älvar där vi bedriver verksamhet. Minst BC-körkort är ett måste även Yrkesbevis för kranar eller motsvarande är meriterande .

Mer information
Placeringsort är Jokkmokk

Frågor
Rekryterande chef Sture Lindfors, tfn 070-607 78 59
Rekryterare Jenny Lundberg, tfn 076-140 57 73

Fackliga representanter
Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Dela detta jobb

Mekaniker - Vattenfall Vattenkraft

Vattenfall AB