teknikjobb.se

Logo

BAE Systems Bofors AB

På BAE Systems Bofors finns stort kunnande och härligt engagemang, här står morgondagens teknologi ständigt högt på agendan. Har du erfarenhet av konstruktionsarbete och söker en roll där du får använda din erfarenhet och teoretiska kunskap inom ett helt nytt område? I den här tjänsten får du möjlighet att kliva in i en spännande utvecklingsfas och bidra i arbetet med att ta fram nästa generations försvarsmateriel.

Om tjänsten

BAE Systems är på stark frammarsch och har under de senaste åren vuxit kraftigt. Företaget började tidigt under 80-talet med utveckling av intelligent ammunition. För att fortsätta behålla en världsledande position, ligger fokus även framåt på utveckling och innovation. I din roll som mekanikkonstruktör kommer du ha en nyckelroll i att utveckla nästa generations ammunition.

Som mekanikkonstruktör kommer du att ingå i R&D-avdelning och tillhöra gruppen Mekanik som består av 30-tal personer. Här finns gedigen erfarenhet och kunskap, vilket erbjuder en kunskapsspäckad arbetsplats där utvecklingsmöjligheterna är goda. I den här rollen kommer du att arbeta tätt ihop med en erfaren och kunnig kollega, vilket innebär goda möjligheter att växa in i rollen över tid och verkligen förkovra dig inom konstruktionsarbetet.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

Som konstruktör kommer ditt främsta fokus att ligga på utvecklingsarbete, vilket innebär att vara innovativ och ta fram prototyper för helt ny ammunition. Detta kräver dels stort eget tankearbete men också att du samarbetar och löser problem tillsammans med kollegor och underleverantörer. I skapandet av prototyperna är konstruktionsarbetet din främsta uppgift.

Du är också en viktig person vid tester och provning vilket sker på skjutfält. Då vissa utvecklingsarbeten sker i en internationell kontext, kan du också förvänta dig att det då och då förekommer resor i tjänsten. Utöver denna innovativa del, innefattar också arbetet en del produktvård avseende befintliga produkter; där du bl.a. kommer att undersöka alternativa tillverkningsmetoder, effektiviseringar och anpassning till miljökrav.

Kvalifikationer

  • Du är gymnasie- eller högskoleingenjör, med inriktning maskin eller liknande
  • Du har flera års erfarenhet inom konstruktion
  • Du behärskar någon typ av program i 3D-CAD
  • Du har körkort
  • God svenska och engelska i såväl tal som skrift då detta används dagligen på arbetsplatsen liksom i vissa leverantörsdialoger.
  • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av explosivämnen eller provning.

För att lyckas i rollen är du nyfiken och utvecklingsorienterad. Du gillar att lösa problem i samråd med andra. Du lockas också av möjligheten att i praktiken få testa det som du har tagit fram vid skrivbordet. Du har ett genuint intresse för produkten och är inte rädd för att prova nya lösningar. Du arbetar metodiskt och noggrant och förstår vikten av att följa regler, policys och föreskrifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlighet i rekryteringen.

Vad erbjuder vi dig?

  • Hos BAE Systems Bofors får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen.
  • Som anställd på BAE Systems Bofors AB i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter.
  • Att anställda ska trivas både på och utanför jobbet är en självklarhet. Därför satsar man på områden som bidrar till god balans i livet.
  • Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och kompetensmässigt plan. I den här rollen kommer man få möjlighet att fördjupa sig relevanta explosivämneskurser.

Övrigt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Oskar Bernling, rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, 073-915 70 61, Linda Axäng, rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, 079-340 54 42 eller Eva Hyvärinen Chef Utveckling, BAE Systems Bofors, 076-141 55 83.

Fackliga företrädare: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 588 Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 380 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Det är ett ingenjörstätt företag då runt 40 % av personalen arbetar med utveckling. BAE Systems Bofors AB har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post. 
Varmt välkommen med din ansökan. 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Ort    Karlskoga
Referensnummer    2019/108

Kontakt    
Oskar Bernling, 0739157061
Linda Axäng, 079-3405442

Sista ansökningsdag    2019-08-11

Mekanikkonstruktör till BAE Systems Bofors

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2019-08-11

Ansök nu

Dela detta jobb