teknikjobb.se

Planeringsingenjör inom Lokalnät till Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-08-19

Ansök nu

Planeringsingenjör inom Lokalnät till Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Gillar du att jobba med problemlösning och har ett intresse för teknik? Vattenfall Eldistribution söker nu fler kompetenta medarbetare till sitt team till gruppen Projektplanering i Stockholm. Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats med kompetenta och prestigelösa kollegor. Du kommer dagligen att utmanas i spännande och komplexa frågeställningar, allt för att tillsammans möjliggöra en fossilfri framtid!

Du kommer att

Som Planeringsingenjör för Lokalnät ansvarar du för att främja olika anläggningsåtgärder, genomföra förstudier samt att ta fram beslutsunderlag för olika projekt. Projekten som genomförs finns i områden som kännetecknas av landsbygd, stadsmiljö eller skärgård. Ditt dagliga arbete omfattar följande delar:

• Koordinera och hitta lösningar på nätbyggnationsfrågor samt ta fram beslutsunderlag

• Hantera detaljplaner och exploateringar

• Utföra nätberäkningar och dimensionera för ny- och ombyggnation av distributionsnätet

• Genomföra tekniska och ekonomiska beräkningar på föreslagna alternativ

Din roll är att ta fram lösningar för frågor kring förnyelse av befintligt elnät och anpassning till kundernas behov. På sikt finns möjligheten för rätt person att bli områdesansvarig, vilket innebär mycket kontakter inom och utom bolaget angående infrastruktur- och investeringsfrågor. Arbetet kan i och med kund- och anläggningsbesök medföra resor.

Vi söker dig som

• Har en elkraftteknisk ingenjörsutbildning på högskolenivå, YH-utbildning eller motsvarande

• Behärskar svenska obehindrat både i tal och skrift

• Körkort klass B

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du som söker är tekniskt och ekonomiskt intresserad och har ett affärsmässigt perspektiv när du tar fram och presenterar lösningsförslag. Du är strukturerad, analytisk, serviceinriktad och har god problemlösningsförmåga. Du ser samarbete och kundorientering som viktiga framgångsfaktorer för att göra ett åstadkomma ett bra jobb.

Det är meriterande om du har erfarenhet från

• Nuvärdesberäkningar och investeringskalkyler

• Projektledning och/eller beredning

• Planering av elanläggningar

• Exploateringar

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information

Rekryterande chef: Claes Forsell, +46 70 249 94 96

Rekryterare: Matilda Karlsson, +46 70 235 28 58

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Planeringsingenjör

Placeringsort: Solna

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan! Intervjuer och urval kommer att ske efter sista ansökningsdag 11 Augusti.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Dela detta jobb

Planeringsingenjör inom Lokalnät till Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB