teknikjobb.se

Processtekniker till VA SYDs reningsverk Sjölunda i Malmö

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2019-08-12

Ansök nu

Processtekniker till VA SYDs reningsverk Sjölunda i Malmö

Om arbetsplatsen

VA SYD bidrar till ett hållbart samhälle genom att leverera friskt dricksvatten, hantera dagvatten, rena avloppsvatten och ta hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi är 400 medarbetare som arbetar med stort engagemang för en hållbar utveckling. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år. 

På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Är du en person med ett brinnande intresse för processteknik? Vill du vara en del av en verksamhet som satsar på utveckling och bidrar till att upprätthålla en av de viktigaste funktionerna i samhället? Då ska du läsa vidare! 

Som processtekniker på VA SYD bidrar du till att upprätthålla kvaliteten i processuppföljningen på reningsverken. Du är ansvarig för tillsyn och underhåll av processmätutrustning vid Sjölunda avloppsreningsverk, tillsammans med våra drift- och underhållstekniker. Du samarbetar också tätt med processingenjörerna i uppföljningen av analys- och processdata. Du har en viktig uppgift i att se till att rätt sorts utrustning installeras på rätt plats vid om- och tillbyggnationer. Den utrustning som ingår i ditt ansvarsområde är till största del koncentrationsmätare, online-analysatorer och provtagningsutrustning. 

Rollen som processtekniker ger dig stora möjligheter till utveckling och inflytande. Under kommande år planeras det stora investeringar på Sjölunda avloppsreningsverk och reningsprocessen. Även tillhörande teknik kommer att utvecklas och uppgraderas. Som processtekniker kommer du därför att få möjligheten att implementera och testa ny teknik, i samarbete med process- och automationsingenjörer samt övrig driftpersonal. 

Vi erbjuder ett roligt och utvecklande jobb med engagerade kollegor. Du kommer att få möjligheten att avsätta en friskvårdstimme i veckan för träning på arbetstid. VI erbjuder även flextid inom flextidsramen. Tjänsten är huvudsakligen placerad på Sjölunda avloppsreningsverk i Malmö, men du kommer att få serva våra andra anläggningar inom VA SYD vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har;

• Utbildning inom processteknik (alternativt laboratorieverksamhet)
• Arbetserfarenhet inom processteknikutrustning (alternativt laboratorieverksamhet inom VA-området eller processindustrin)
• Mekanisk och kemisk förståelse
• Körkort B
• Förståelsen och viljan att arbeta i linje med våra kärnvärden miljö, kvalitet, engagemang och lyhördhet 

Vi lägger även stor vikt på personlighet. Vi ser att du bryr dig om vår gemensamma miljö och vill bidra till en hållbar samhällsutveckling, varje dag. Ord som strukturerad, ansvarstagande och kvalitetsmedveten beskriver dig väl. Du trivs med att tänka nytt och strävar efter bättre processuppföljningsarbete och planerar och genomför ditt arbete därefter. Du visar dig även ha lätt för att samarbeta och samverka med kollegor och externa parter. Du har intresse, vilja och förmåga att leverera resultat och du anstränger dig för att hitta lösningar. Vidare är du noggrann och kreativ samt tar initiativ till aktiviteter och uppnår resultat. Du trivs att arbeta självständigt och i projekt där kunskaper och erfarenheter är delade med andra.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   VASYD - 631

 

Generell information

Sista ansökningsdag
2019-08-12

Arbetsplats
Skåne län

Kommun
Malmö

Yrkeskategori
Kvalitetsingenjör/-tekniker, kemiteknik

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Kontaktperson

Ylva Eriksson
Platschef Källby Avloppsreningsverk 
040 - 635 06 20

Övrigt

VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar. Därför har VA SYD nya ambitiösa mål från 2019: 

• Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030 
• Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025 
• Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025 
• Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025 
• Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030 
• Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. 
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. 

Dela detta jobb

Processtekniker till VA SYDs reningsverk Sjölunda i Malmö

VA SYD