teknikjobb.se

Produktionsplanerare

Vill du vara med och skapa goda resultat för Göteborg Energi varje dag? Vi erbjuder ett varierat arbete med många kontaktytor och möjligheter till personlig utveckling. Som produktionsplanerare medverkar du till att vi kan leverera prisvärda produkter inom värme, kyla och gas.

Du är beslutsstöd för den dagliga operativa driften av vår fjärrvärme-/fjärrkylaproduktion som en del av vårt ekonomiska kontrollrum. Det innebär att du har koll på vilken anläggning som är bäst att köra ur ett ekonomiskt perspektiv och rådande omständigheter. Du bevakar väderförhållanden, bränsleförbrukning och bränslepriser, gör analyser och ger rekommendationer. Dessutom agerar du på nordiska och centraleuropeiska marknadsplatser för el- och gashandel.

Jobbet omfattar produktionsplanering och optimering för fjärrvärme, fjärrkyla och elproduktion baserat på ekonomi, miljö och teknik i ett tidsperspektiv upp till sex veckor framåt. Du ansvarar för handel och gasbalans i Sverige, Danmark och Tyskland samt handlar el kopplat till fjärrvärmeproduktion i elområde SE3. En annan viktig uppgift är att agera beslutsstöd när det gäller driftstrategi, drift- och underhållsplanering, avtal, bränslehandel m m. Vidare tar du fram underlag för logistiken av flis och pellets. Utöver att utföra de dagliga uppgifterna är du involverad i vårt kontinuerliga arbetet med att utveckla och förbättra verksamheten genom att effektivisera metoder, strategier, samarbeten och gränsytor.

Arbetet innebär schemalagt helgarbete under perioden oktober t o m april normalt var 5-6:e vecka. Du har beredskap under hela året med samma intervall.

Vi söker dig som är civilekonom eller har ingenjörexamen, lägst högskoleingenjör. Arbetsuppgifterna innebär många kontakter och det ställer krav på att du kan kommunicera och har mycket god kunskap i svenska och engelska, både verbalt och skriftligt. För att trivas och utvecklas i rollen har du intresse för nationalekonomi och handel.

Meriterande för tjänsten är:

  • kunskap och intresse för dynamiken/villkoren kring fjärrvärmenät och dess produktionsanläggningar
  • kunskap i statistik, beräkningar och programmering
  • erfarenhet av handel på el- och naturgasmarknaden.

 Du är.

  • affärsmässig och professionell
  • analytisk, kreativ och drivande
  • samarbetsorienterad
  • ansvarstagande och självständig
  • kommunikativ och pedagogisk.

Du tillhör organisatoriskt enheten Analys & Optimering, en del av avdelning Energi & Anläggningsutveckling inom verksamhetsområde Produktion. Enheten består av 9 medarbetare inklusive Paul Leinberg som är chef för enheten och som själva har jobbat som produktionsplanerare. Paul - vad är det som gör jobbet med produktionsplaneringen extra roligt?

- Att arbeta som produktionsplanerare är både utmanande och skoj. Det finns en stor resultatpåverkan i det dagliga arbetet. Uppdraget är förknippat med stort ansvar. Det finns ett stort förtroende hos den övriga organisationen och arbetet som produktionsplaneraren utför är mycket uppskattat

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Vi erbjuder dig intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter, engagerade och kompetenta kollegor, goda anställningsförhållande och utvecklingsmöjligheter. 

Tjänsten är ett vikariat under ett år med start 2020-04-15.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Vikariat

Sista ansökningsdag:
2020-02-23

Kontaktpersoner
Paul Leinberg, enhetschef
tfn: 031-628156

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Produktionsplanerare

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Dela detta jobb