teknikjobb.se

Välkommen till Herrljunga kommun - hjärtat av Västra Götaland! Med våra goda pendlingsmöjligheter och vår tydliga och välkomnande VI-känsla är vi kommunen och arbetsgivaren för dig. Hos oss kommer du arbeta med att ge våra invånare en god service och bidra till att nå kommunens mål om långsiktig hållbarhet och att bli 10 000 invånare.

Som projektledare på tekniska förvaltningen arbetar du med att ta fram beslutsunderlag för politiska beslut, kopplat mot bygg och UH-investeringar som genomförs i kommunens investeringsbudget.
Du upphandlar projektet i samråd med teknisk chef samt genomför sedan projektering i samråd med projektorganisationen . Du samverkar med verksamheterna och personalorganisationerna.
Du intar rollen som beställarrepresentant och genomför upphandling av entreprenaden. Planerar och driver byggmöten med entreprenörer och verksamhetspersonal.
Som projektledare har du ansvar för att de tilldelade ekonomiska ramarna samt att tidplan hålls vilket ställer krav på en löpande detaljerad ekonomisk uppföljning.
Du driver projektet framåt tills slutbesiktning och överlämnande sker till verksamhet och förvaltning, då du slutrapporterar projektet.
 

Arbetsuppgifter

• Ansvara för planering, projektering, upphandling av entreprenader och entreprenörer samt för genomförandeprocessen till överlämning av investeringsprojekt/ samt vissa reinvesteringsprojekt.

• Ansvarar genom delegation från förvaltningschef i rollen som beställarombud för specificerade projekt. Stödja som en resurs beställaren i Investeringsprocessens inledande faser (idéfas, Förstudie, och budgetfas)

• Som beställarombud bevaka och följa upp funktioner så som tid, ekonomi, lagkrav, teknik och miljö.

• Samverka med beställare, verksamheter, interna aktörer och personalorganisationer i samband med projektering och genomförande.

Kvalifikationer

Utbildning

• Gymnasiekompetens praktiskt /teoretiskt program med bygg eller teknisk inriktning
• Kännedom och kunskaper inom AB04 / ABT06 samt övrig kunskap inom entreprenad juridik är meriterande
• Utbildning inom projektledning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Kompetens och yrkeserfarenhet

• Byggteknisk förståelse och erfarenhet från liknande befattningar inom fastighetsbranschen (projektledning, platschef, byggledare, projektör) är meriterande
• Kunskap och erfarenhet om byggnadsprocessens alla led.
• Kunskaper inom LOU (lagen om offentlig upphandling).
• Förhandlingsvana
• Goda kunskaper i Office-paketet

Personliga egenskaper

Muntlig kommunikation
• Talar klart, välformulerat och engagerat på enskilda möten i små och stora grupper.
Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar sig till situationen.
Ledarskapsförmågor
• Leder möten, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.
Leder och samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Driver frågor, skapar engagemang och delaktighet.
Ekonomisk medvetenhet
• Förstår och tillämpar affärsmässiga principer. Fokuserar på kostnader och intäkter ur ett ekonomiskt helhetsperspektiv.
Strukturerad
• Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Ställer upp tidsramar, bevakar ekonomi och följer genom god dokumentation upp detta.
Kvalitetsmedveten
• Är noggrann och väl insatt i projektets mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att leva upp till och följa upp dessa.
 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Upplysningar

Ulf Wedin
t.f teknisk förvaltningschef
0513-17208
 

Fackliga representanter:


Fackliga kontaktpersoner nås via kommunens växel
0513-17000
 

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: A962032
Sista ansökningsdatum: 2020-08-18

 

I Herrljunga kommun gäller heltid som norm med möjlighet till deltid. Om heltidsuppdrag saknas kan det innebära att tjänster kan kombineras med andra arbetsuppgifter, eller vid annan arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Herrljunga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Herrljunga kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Projektledare Beställarombud

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-18

Ansök nu

Dela detta jobb