teknikjobb.se

Logga

Projektledare - hållbart resande

Ansök nu

Projektledare - hållbart resande

Om arbetsplatsen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.
 

Arbetsuppgifter

Helsingborgs stad har nyligen utsetts till Sveriges miljöbästa kommun för fjärde gången. Vi som arbetar här har stort engagemang och höga ambitioner för miljöarbetet.
Stadsbyggnadsförvaltningen planerar, bygger och förvaltar Helsingborg så att alla som besöker, verkar och bor i staden känner sig stolta och trygga. Vi skapar den attraktiva och hållbara staden med en service som bidrar till ett Helsingborg där människor är och vill vara. På enheten Miljö och livsstil arbetar vi för hållbar utveckling och minskad miljöpåverkan genom beteendepåverkan, dialog och undervisning. Vi är 20 personer på enheten och arbetar med många olika projekt vilket gör att vi värdesätter samarbete och flexibilitet högt. 

Eftersom en av våra medarbetare går på föräldraledighet i höst söker vi nu en vikarierande projektledare inom hållbart resande med fokus på beteendeförändring, så kallat mobility management. Dina arbetskamrater på enheten för miljö och livsstil är projektledare, pedagoger och kommunikatör varav flera jobbar med hållbart resande. 
I tjänsten ingår bland annat att: 
• Delta i nätverk och samverkansgrupper inom trafikområdet. 
• Driva påverkansprojektet och kampanjer inom kollektivtrafik, miljöanpassad bilism och cykel, så som Helsingborgs cykelbibliotek. 
• Arbeta strategiskt med mobility management tillsammans med andra på kommunal och regional nivå. 
Därutöver ingår att arbeta i enhetens andra projekt och uppdrag, att omvärldsbevaka och kommunicera med allmänhet och media. Tjänsten är både strategisk och operativ, vilket gör att arbetsuppgifterna varierar. I rollen som projektledare ingår att planera, driva och utvärdera arbetet. På enheten för miljö och livsstil får du ett väldigt varierat arbete där du ena dagen gör upp projekt- och budgetplaner och den andra dagen är ute i skogen och planterar träd med fjärdeklassare. Vi har väldigt roligt tillsammans samtidigt som vi jobbar med svåra och komplicerade frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet som projektledare, gärna med inriktning mot mobility management, påverkansarbete och utveckling. Du har högskoleutbildning inom miljö, hållbarhet eller naturvetenskap. Du samarbetar smidigt och lyhört, är lösningsfokuserad, noggrann och planerar ditt arbete självständigt mot uppsatta mål. Du har ett genuint engagemang och kunskap om miljöfrågor. 
Vi ser mångfald som en styrka, då våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. 

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-10-01
Tidsbegränsad till: 2020-08-31
eller enligt överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   C29698

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Logga
Projektledare - hållbart resande

Helsingborgs Stad - Stadsbyggnadsförvaltningen