teknikjobb.se

Projektledare – Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-08-19

Ansök nu

Projektledare – Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Som projektledare hos oss på Vattenfall Eldistribution får du möjlighet att vara med och göra skillnad. Vår målsättning är att Vattenfalls kunder inom en generation ska kunna leva ett mer

klimatsmart liv, fritt från fossila bränslen. I rollen som projektledare bidrar du till vår resa att nå dit genom att bygga framtidens elnät. Släpp loss dina superkrafter med oss!

Du kommer att

Ditt huvudsakliga uppdrag innebär att leda investeringsprojekt inom vårt distributionsnät. Som projektledare kommer du ansvara för att planera och driva dessa projekt i mål till rätt kostnad, kvalitet och tid. Ditt främsta ansvar omfattar följande delar:

• Följa prognos och budgetuppföljning för beslutade projekt

• Upphandla och leda konsulter, leverantörer och entreprenörer

• Skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter och myndigheter samt att internt samverka med övriga funktioner inom bolaget

• Ansvara för att våra intressenter får rätt information, hålla koll på ändringar i projektet samt beroenden till andra projekt såväl som mellan de olika delprojekten

Vi söker dig som

• Har en eftergymnasial utbildning, gärna inom elkraftsteknik eller att du förvärvat motsvarande yrkeserfarenhet

• Har minst 3 års erfarenhet av projektledning

• Har god kommunikativ förmåga och obehindrat kan uttrycka dig på både svenska och engelska

Som person är du lösningsorienterad och ser möjligheter. Du är ansvarstagande, driver ditt arbete framåt på egen hand med god kvalitet och har en förmåga att fatta snabba beslut. Arbetet innebär till stor del att samarbeta med externa kontakter varför vi gärna ser att du har god social förmåga, ett stort engagemang och har lätt för att kommunicera, både skriftligt och muntligt.

Det är meriterande om du har

• Har erfarenhet från elkraftsbranschen

• Har kunskap av entreprenadjuridik

• Har erfarenhet av upphandling och förhandling

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Se gärna vår film, https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw.

Övrig information

Rekryterande chef: Örjan Björkman, 070 689 02 06

Rekryterare: Matilda Karlsson, 070 235 28 5

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00

Befattning: Projektledare

Placeringsort: Stockholm, Solna

Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan senast 31 Augusti.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se.

Dela detta jobb

Projektledare – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB