teknikjobb.se

Reaktorfysiker PWR

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Reaktorfysiker PWR

Är du intresserad av kärnkraft och beräkningar inom området reaktorfysik? Trivs du i en roll där du får använda din analytiska förmåga och utveckla din kompetens?

Vattenfall Nuclear Fuel AB erbjuder ett spännande arbete där du får vara del av ett kompetent team som värdesätter samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap.

Arbetsuppgifter

Som beräkningsingenjör på enheten Nukleär Design och Analys kommer du att arbeta med:

• Nukleär Design av bränsle till Ringhals reaktorer

• Härddesign vid årlig omladdning av reaktorerna i Ringhals

• Uppföljning och utvärdering av våra härdmodeller mot driften av reaktorerna

• Validering och acceptanstest av nya metoder

• Kvalificering av nya bränslekonstruktioner

• Tekniskt stöd för diverse olika frågor relaterade till reaktorfysik

Vi arbetar med beräkningskoderna Simulate, Simulate-3K, Casmo, TRACE m.m.

Kvalifikationer

• Civilingenjörsexamen med teknisk inriktning

• Arbetslivserfarenhet inom kärnbränsleområdet eller närliggande område är meriterande

• Du kan uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska

Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper. Vi söker dig som är analytisk, kvalitetsmedveten och får saker gjorda. Du arbetar självständigt och tar egna initiativ. Med din öppenhet och positivitet bidrar du till gruppens gemenskap.

Vi erbjuder goda möjligheter för vidareutveckling. Förutom inom Härdfysik finns det möjlighet att även utvecklas inom bl.a. dessa områden:

• Arbete med allt från kriticitet till materialkunskap genom uppdrag från SKB

• Leda uppdrag inom bränslekvalificering, nya beräkningskoder m.m.

• Ständiga förbättringar. Vi uppmuntrar alltid nya idéer, vilket har gett upphov till ett flertal intressanta projekt.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv. Genom vår friskvårdsgrupp, bestående av medarbetare från Vattenfall Nuclear Fuel, anordnas team-building aktiviteter året om. Vi har t.ex. varit på stand-up på Norra brunn, lagat pasta tillsammans med erfaren italiensk coach m.m.

Vad säger gruppen?

Jacob: I arbetslaget finns trevliga och kompetenta medarbetare. Det går bra att fråga om hjälp och det finns goda utvecklingsmöjligheter.

Karolina: Vattenfall Nuclear Fuel har en central roll inom Vattenfalls kärnkraftsverksamhet och har med sina nära relationer med kraftverken Forsmark och Ringhals, god möjlighet att påverka strategival i härd- och bränslerelaterade frågor. Företaget uppmuntrar till regelbundna besök på kärnkraftverken och är flexibla när det kommer till möjligheten att jobba på distans.

Petter: Vi har ett gott samarbete och fin kamratanda i gruppen, inom företaget och med kollegorna på Ringhals. Vi jobbar med stort engagemang och hög ambitionsnivå och försöker alltid lära oss mer och hitta möjliga förbättringar.

Vad säger chefen?

Céline: Att trivas på sin arbetsplats, i sin grupp och med sina arbetsuppgifter är väldigt viktigt! Därför är dina personliga egenskaper lika viktiga för oss som din utbildning och yrkeserfarenhet. Tillsammans med våra kollegor på kraftverken representerar vi kompetenscentret för kärnbränsle på Vattenfall. Vi arbetar längs hela kärnbränslecykeln från tillverkning, nukleär dimensionering, drift till och med hantering efter drift genom vårt samarbete med SKB.

Placeringsort Solna.

Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen att skicka in din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 23 februari 2020.

Några frågor?

Om själva tjänsten: Céline Alberts, 070-369 70 63.

Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, 072-224 97 01.

Fackliga representanter

Malin Löwe (Sveriges Ingenjörer). 08-739 67 44

Jan Stigbert (Unionen), 08-739 51 90

Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

Vattenfall Nuclear Fuel AB har som främsta uppgift att upphandla, dimensionera och leverera kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk. Företaget erbjuder också tekniska analyser och andra tjänster inom kärnbränsleområdet. Antalet anställda är omkring 50 personer, väl fördelade med avseende på ålder, kön och bakgrund.

Vattenfall Nuclear Fuel AB ingår i (BU) Fuel, Engineering & Projects, en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Reaktorfysiker PWR

Vattenfall AB