teknikjobb.se

Logo

Samhällsplanerare, vikariat

Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-05

Ansök nu

Samhällsplanerare, vikariat

Länsstyrelsens uppdrag är att utifrån riksdagens och regeringens beslut genomföra och samordna länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort.

Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

Vid enheten för samhällsutveckling kan vi erbjuda dig ett omväxlande arbete. Vår uppgift är att i samverkan med kommunerna och andra aktörer arbeta för en långsiktigt hållbar utveckling och en god bebyggd miljö samt ett tryggt och robust samhälle. På enheten är vi drygt 35 personer.

Inom funktionen för samhällsplanering, som för närvarande har sju medarbetare, arbetar vi på regional nivå med ärenden som rör samhällsplanering. Vi arbetar tvärsektoriellt i nära samverkan med andra verksamhetsområden inom Länsstyrelsen, bevakar statens intressen och är en samrådspart vid detalj- översikts- och infrastrukturplanering, havsplanering, nätkoncessioner samt vid lantmäteriförrättningar. Länsstyrelsen söker nu samhällsplanerare till enheten för samhällsutveckling.

Arbetsuppgifter
• samverkan med och rådgivning till länets kommuner i den fysiska planeringen,
• granskning av detaljplaner, översiktsplaner, områdesbestämmelser samt framtagande av sammanfattande redogörelser,
• granskning av infrastrukturplaner,
• att bereda och besvara remisser,
• att samverka med andra statliga myndigheter och internt inom Länsstyrelsen.

Eftersom verksamheten utvecklas kan arbetsuppgifterna komma att variera över tid.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot fysisk planering, såsom arkitekt, ingenjör, samhällsplanerare eller annan examen som vi bedömer likvärdig. Du bör ha goda kunskaper om och flerårig erfarenhet av arbete från statlig myndighet, gärna länsstyrelse, eller kommunal verksamhet. Du bör även ha goda kunskaper om och flerårig erfarenhet av arbete med gällande plan- och bygglagstiftning. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du ska ha goda kunskaper inom Office-paketet. Det är meriterande om du har kunskaper om samt erfarenhet av arbete med infrastruktur, fastighetsbildning eller GIS. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att driva och samordna projekt eller större arbetsuppgifter.

Vi söker dig som är självgående, flexibel och har en god samarbetsförmåga. Du har ett gott omdöme och en god helhetssyn i ditt sätt att arbeta. Vi ser det som en självklarhet att du på ett positivt sätt bidrar till en god sammanhållning inom arbetsgruppen och delar med dig av erfarenheter.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Visstidsanställning under ett år
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-10-01 eller enligt överenskommelse
Diarienummer:4631-2019
Senaste ansökningsdag: 2019-08-05

Ansökan
För att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringssystem Reachmee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Information
Läs mer om Länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/gavleborg 

Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Dela detta jobb

Logo
Samhällsplanerare, vikariat

Länsstyrelsen Gävleborg