teknikjobb.se

Logo
 

BAE Systems Bofors AB

På BAE Systems Bofors finns stort kunnande och härligt engagemang, här står alltid teknikutveckling högt på agendan. Har du goda ledarskapsmeriter, intresserad av människor och jobbat några år som chef. Då är det kanske just du som blir nästa sektionschef inom Marin Produktion.

Om tjänsten

Det går väldigt bra för BAE Systems Bofors vilket är orsaken till att antalet medarbetare har ökat de senaste åren. Företaget befinner sig i fortsatt tillväxt och har hög orderingång. En av våra duktiga sektionschefer går nu vidare mot nya utmaningar och genom AxÖ Consulting söker vi nu en efterträdare. Avdelningen består idag av fyra sektionschefer och 7 gruppchefer.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som sektionschef innebär ett övergripande ansvar att leda och fördela det dagliga arbetet inom din sektion som består av ett 20-tal tjänstemän, varav 2 gruppchefer som leder montaget. Detta innebär bl.a. att du koordinerar och samordnar olika produktionsprojekt inom området samt säkerställer måluppfyllnad enligt leveransplan. En viktig del i att leda avdelningen mot uppsatta mål är att jobba med process- och utvecklingsmetodik liksom att säkerställa att dina medarbetare får kompetensutveckling.

Men din kanske allra viktigaste arbetsuppgift handlar såklart om att inspirera och utveckla de medarbetare som arbetar i din sektion, både i form av löpande feedback och utbildning samt med strategiskt perspektiv. Givetvis har du som ledare ansvar för att ge förutsättningar till en god arbetsmiljö för samtliga medarbetare. Du kommer också att:

  • Sitta i ledningsgruppen för produktionsavdelningen.
  • Planera för din avdelnings långsiktiga kompetensförsörjning och därmed ansvara för att rekrytera rätt medarbetare i rätt tid.
  • Ansvar för en omkostnadsbudget samt uppföljning mot budget.
  • Vara involverad och drivande i en del anskaffning, metoder och hjälpmedel.
  • Genomföra olika typer av utredningar samt arbeta med frågor från affärsenheterna och strategifunktionen.
  • Bistå marknad/projektavdelningen med beläggningsunderlag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har engagemang, ambition och vill framåt i såväl din egen som andras utveckling. Det allra viktigaste för oss är att du är intresserad av människor och vi tror att du jobbat i rollen som chef inom industri, teknik eller logistik tidigare.

Ytterligare efterfrågad kompetens:

  • Teknisk bakgrund, antingen ifrån akademisk utbildning eller ett längre antal års relevant arbetserfarenhet.
  • Erfarenhet av att arbeta med LEAN. Merit om du även har kunskap i Six Sigma eller motsvarande förbättrings/kvalitetsmetoder.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då detta används på arbetsplatsen.

För att lyckas i rollen är du en person som med stor entusiasm och känner dig trygg i chefsrollen. Du har ett ödmjukt förhållningssätt till människor i din omgivning och anser att goda prestationer skapas genom ett gediget lagarbete. Du är tydlig i din kommunikation och har förmåga att förmedla förväntningar och prioriteringar, samtidigt som du visar stor tillit till dina medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi dig?

Här ges du möjlighet att få arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Den grupp du blir satt att leda är välfungerande med kunniga och beslutskompetenta medarbetare. Här finns möjlighet att växa in i ledarrollen. Hos BAE Systems Bofors får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd på BAE Systems Bofors AB i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Att anställda ska trivas både på och utanför jobbet är en självklarhet. Därför satsar man på områden som bidrar till god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och kompetensmässigt plan.

Övrigt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Angelica Gunnarsson, rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, 076-6366175.

Fackliga företrädare: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 588 Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323

Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 380 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors AB har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post. 

Varmt välkommen med din ansökan. 

 

 

Sektionschef Marin Produktion, BAE Systems Bofors

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-08

Ansök nu

Dela detta jobb