teknikjobb.se

Senior entreprenadupphandlare till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-04

Ansök nu

Senior entreprenadupphandlare till VA SYD

Om arbetsplatsen

VA SYD driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget genom att rena, kvalitetssäkra och leverera dricksvatten och ta hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år. 

På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta inom ett av de viktigaste områdena inom infrastruktur? Vår ambition är att utveckla den goda offentliga affären, med fokus på hållbara och effektiva upphandlingar. Nu söker vi en senior upphandlare med erfarenhet av komplexa projekt inom entreprenad till vår VA SYDs satsning Hållbar avloppsrening (som du kan läsa mer om längre ner under Övrigt).

I tjänsten som senior entreprenadupphandlare kommer du att bli en del av programkontoret för Hållbar avloppsrening vilket innebär att du får dina uppdrag och arbetsuppgifter främst i projekt som är relaterade till programmet. Organisatoriskt tillhör tjänsten Upphandlingsenheten som är en del av Ekonomiavdelningen och det är här du har din chef och kollegor i samma profession. 

Uppdraget är att medverka i programstyrningsarbetet och arbeta nära programledningen. Du blir spindeln i nätet och ansvarar för att samtliga upphandlingar i programmet genomförs på ett korrekt och affärsmässigt sätt. Du kommer även att vara delaktig i start-, bygg- och uppföljningsmöten och säkerställa att leverantörerna håller sig till de avtalsvillkor som överenskommits. Arbetsbelastningen i programmet kommer att variera och i mån av tid kommer du ingå i det övriga upphandlingsteamet med upphandlingar av mer övergripande karaktär. 

Rollen innebär att du har ett brett kontaktnät såväl internt som externt. Vår verksamhet bedrivs ofta i projektform där du kommer att arbeta tillsammans med kollegor med andra expertkompetenser. Du kommer även att arbeta med kontinuerliga förbättringar av våra arbetssätt och metoder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är riktigt vass på entreprenadupphandlingar! Du ska ha arbetat både enligt LOU och LUF och vara väl förtrogen med AB 04, ABT 06 och gärna även ABK 09. Du ska ha varit delaktig i eller genomfört ett flertal stora komplexa entreprenadupphandlingar med många olika parter involverade. Har du dessutom arbetat med uppdrag inom VA-branschen är detta meriterande. 

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du, förutom en lång praktisk erfarenhet, ha minst två års relevanta högskolestudier, exempelvis inom ekonomi eller juridik. Tidigare erfarenhet från arbete med offentlig upphandling är ett krav och arbete inom offentlig sektor önskvärt. 

Du har även hög kompetens inom upphandlingsjuridik och kan argumentera för VA SYDs rättigheter under start- och byggmöten med entreprenörer och förebygga juridiska tvister. Du kommer att vara den överbryggande länken mellan ingenjörer, upphandlare och andra yrkeskategorier och bör därför vara lyhörd och väl insatt i deras terminologi och språk. Du är van vid att sammanställa resultat och göra riskanalyser. Du gillar att vara spindeln i nätet och driva upphandlingar i projektform. En positiv attityd, god argumentationsteknik och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten, liksom att kunna uttrycka sig tydligt på svenska och engelska i tal och skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande då VA SYD troligtvis kommer att anlita entreprenörer från andra länder.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av olika elektroniska upphandlingssystem, avtalsdatabaser och inköpsanalyssystem. För att kunna bidra till att våra upphandlingar ger optimal affärsnytta ser vi gärna att du som söker är kvalitets- och målmedveten. Du ska vara lyhörd och ha förmåga att själv planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Som person är du noggrann, självständig, utåtriktad och värnar om goda relationer inom arbetet. 

Vi söker dig som vill arbeta efter VA SYDs kärnvärden; miljö, kvalitet, lyhördhet och engagemang.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   VASYD - 628

Övrigt

VA SYD erbjuder bland annat flextid, kompetensutveckling, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Det är viktigt att våra medarbetare håller en hög kompetens och vi är därför positiva till nätverk och utbildningar som bidrar till att utveckla dina förmågor. Vi arbetar i fina lokaler nära Malmö centralstation. 

Inom VA SYD pågår ett arbete som kommer att innebära en förbättring för miljön i regionens inlands-vatten och kustvatten. Arbetet bedrivs i programmet Hållbar avloppsrening i ett växande Skåne och omfattar byggandet av ett nytt effektivt reningsverk vid Sjölunda avloppsreningsverk i Malmö och en överföringsledning mellan Lund och Sjölunda. Via överföringsledningen ansluts bland annat avlopps-vattnet från Källby avloppsreningsverk som renar avloppsvatten i Lunds kommun. Arbetet omfattar även att ersätta en befintlig tryckavloppsledning i Malmö till Sjölunda avloppsreningsverk med en tunnel.
Läs mer här: https://www.vasyd.se/Artiklar/Avlopp/Hallbar-avloppsrening/Hallbar-avloppsrening

VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar. Därför har VA SYD ambitiösa strategiska mål från 2019: 

- Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030 
- Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025 
- Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025 
- Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025 
- Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030 
- Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. 
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. 

http://www.vasyd.se

Generell information

Sista ansökningsdag
2019-08-04

Arbetsplats
Skåne län

Kommun
Malmö

Yrkeskategori
Upphandlare

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Läs mer
Se filmen om VA SYD här

Kontaktpersoner

Jeanette Hall
Enhetschef Upphandlingsenheten 040-635 0613 

Ulf Nyberg
Programledare Hållbar avloppsrening i ett växande Skåne 040-635 03 59 

Dela detta jobb

Senior entreprenadupphandlare till VA SYD

VA SYD