teknikjobb.se

Senior Nätanalytiker – Stockholm

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-03-08

Ansök nu

Senior Nätanalytiker – Stockholm

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som har ett brinnande intresse för elkraft och vill jobba i framkant med och bidra till den energiomställning som sker. Som Nätanalytiker hos oss lovar vi att du kommer utmanas i spännande och komplexa frågeställningar med uppdraget att säkerställa ett framtida regionnät med rätt kapacitet/dimensionering och utformning. Släpp loss dina superkrafter med oss!

Du kommer att

Ingå i en grupp engagerade medarbetare som ansvarar att hantera långsiktig nätplanering för att säkerställa kapacitet och nätstruktur för att möta samhällets behov. Leveransen från gruppen sker i form av nätutredningar och systemstudier samt åtgärdsförslag utifrån analyser av lastutveckling och elektrisk nätstatus. För stora nätanslutningar såsom vindkraftverk, elintensiva industrier och stora serverhallar analyserar vi nätpåverkan och tar fram tekniska lösningar. Det inkluderar även ansvar för kravställningen av systemutformning genom förvaltning/ägarskap av Planeringshandboken för RN. Gruppen utgör därmed även ett kraftsystem-specialistkompetensstöd till verksamheten.

Vi behöver nu förstärka gruppen med ytterligare en senior nätanalytiker med fokus på de strategiska/långsiktiga bolagsövergripande (nät)analyserna. Som strategisk senior nätanalytiker är ditt huvudsakliga uppdrag att:

 • utifrån EU-lagstiftning och elmarknadens regelutveckling ta fram lämplig tillämpning/arbetssätt inom nätplaneringen och hantering av flexibilitetsresurser
 • vara rådgivande till den löpande verksamheten i komplexa nätplaneringsfrågor
 • samverka med övriga enheter inom bolaget och andra branschkontakter avs nätuvecklingsfrågor
 • agera som stöd i affärsfrågor kopplat till nätets struktur och nätutveckling
 • vara resurs i och/eller driva våra utvecklings- och implementeringsarbete inom gruppen/avdelningen

Vi söker dig som har

 • ingenjörsutbildning inom elkraftsteknik på högskole- eller universitetsnivå eller motsvarande kompetens
 • arbetat med komplicerade elkraftsfrågor och minst 5 år erfarenhet av nätplanering och kraftsystemanalyser
 • har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Förutom de formella kompetenserna vi efterfrågar så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som person kan hantera övergripande frågor men också kunna sätta sig in i tekniska detaljer när så krävs. Du är ansvarstagande vilket gör att du driver ditt arbete framåt på egen hand och med god kvalitet. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra då du till stor del kommer stödja gruppen i framtagande av och implementeringen av ändrat/nytt arbetssätt gällande nätplanering.

Det är meriterande om du har

 • arbetat med verksamhetsutvecklingsprojekt eller strategiskt utvecklingsarbete
 • har erfarenhet av nätkoder eller övrig europeiskt/svenskt lagstiftning kopplat till energibranschen
 • har erfarenhet av kraftproduktion med fokus på generatorer

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se 

Övrig information

Rekryterande chef: Mirela Mustafic, tel: +46-72-2378079

Rekryterare: Johan Macdonald, tel: +46-73-0852763

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Tobias Lindgren, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Nätanalytiker

Placeringsort: Solna
Sista ansökningsdag: 8 Mars

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder.

Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Location: Stockholm

Dela detta jobb

Senior Nätanalytiker – Stockholm

Vattenfall AB