teknikjobb.se

Senior projektledare

Ort
Utgår

2019-08-12

Ansök nu

Senior projektledare

Arbetsbeskrivning

På avdelningen Utveckling och Projekt arbetar vi med att utreda, projektera och upphandla konsultarbeten och entreprenader inom VA och Avfall. Nu söker vi en drivande senior projektledare till vårt engagerade gäng på enheten för Avloppsprojekt. 

Enheten Avloppsprojekt ansvarar för att utreda och driva projekt med syfte att underhålla och förbättra Göteborgs avloppsledningsnät med tillhörande pumpstationer, bräddbrunnar och andra anläggningar. Vi är 15 medarbetare på enheten och vi är förvaltningens experter på avloppsledningsnätets funktion och kapacitet. Vi bistår övriga avdelningen och staden med stöd och råd i utredningar och projekteringar. Enheten är involverade i arbetet med framtagande och genomförande av strategiska planer för att säkra en robust avloppsavledning med fokus på göteborgarnas och miljöns bästa i en växande stad. 

Som senior projektledare hos oss driver du självständigt utbyggnads- och ombyggnadsprojekt i vårt avloppsledningsnät. Du följer projekten från behovsutredning till färdigställd lösning och har aktivt ansvar för kvalitet och uppföljning i projekten. Arbetet präglas av hög teknisk kompetens kombinerat med projektledning, projekteringssamordning och nära kontakt med driftenheter och utförande entreprenörer. Det finns även god möjlighet att jobba analytiskt med något av enhetens strategiska målområden i syfte att långsiktigt förbättra avloppsledningsnätets funktion och status.

Kvalifikationer

Du som söker har en civilingenjörs- eller högskoleutbildning med relevant inriktning eller med mångårig erfarenhet i branschen som ger likvärdig kompetens. Du ska även ha minst sammanlagt 15 års yrkeserfarenhet varav minst 10 års erfarenhet som chef eller projektledare inom VA eller likvärdigt. Du ska ha kompetens inom projektledning, entreprenadjuridik och upphandling. Du ska ha erfarenhet av komplexa VA-anläggningsprojekt från förstudie till avslut. Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda kollegor/mentorskap.
Du har helhetssyn då rollen som senior projektledare innebär att ta hänsyn till olika perspektiv och kan anpassa andras idéer i projekten. Du kan överblicka ditt egna ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Vidare är du en strukturerad person som upprättar tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet. I arbetet som senior projektledare har du förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och mål.

Körkort för tjänsten är ett krav. 

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån. 

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna. 
Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär. 

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner
Andrew Wilson
Enhetschef
Telefon: 031-368 72 19
E-post: andrew.wilson@kretsloppochvatten.goteborg.se

Fackliga företrädare
Sofia Digerstedt
Saco
Telefon: 031-368 70 21
E-post: sofia.digerstedt@kretsloppochvatten.goteborg.se

Siw Samuelsson
Vision
Telefon: 031 - 368 27 43
E-post: siw.samuelsson@kretsloppochvatten.goteborg.se

Dela detta jobb

Senior projektledare

Göteborg stad Kretslopp & Vatten