teknikjobb.se

Senior Projektledare – Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-08-19

Ansök nu

Senior Projektledare – Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vår målsättning är att Vattenfalls kunder inom en generation ska kunna leva ett mer klimatsmart liv, fritt från fossila bränslen.

Är du en senior projektledare med erfarenhet inom elkraftsbranschen som vill vara med och driva ett av Stockholms läns viktigaste projekt åt Vattenfall Eldistributions räkning? Då har vi chansen för dig!

Kapacitet Stockholm är ett program som bildats för att lösa kapacitetsbristen i regionnätet i Stockholms län och samtidigt göra en nödvändig förnyelse av nätet. Programmet syftar till bygga om dagens 70 kV system till ett 130 kV system vilket innebär ny och ombyggnad av såväl transformatorstationer och ledningar. Omfattningen av programmet är stor, 1,8 miljarder kronor de kommande fem åren, därför söker vi dig som jobbat ett tag inom branschen. Som en av två huvudprojektledare för Vattenfall Eldistribution kommer du ingå i ett team där du koordinerar och leder andra projektledare inom ditt huvudprojekt samt driver egna projekt. Själv kommer du att rapportera till programledaren för programmet. Nu söker vi projektledaren som har kompetens och viljan att driva detta projekt i mål!

Du kommer att

Vara en två huvudprojektledare för programmet som är ett av Vattenfall Eldistributions viktigare projekt, allt för att möta behovet av kapaciteten i vårt nät men även en viktig del av vår resa att skapa framtidens smarta elnät. Du kommer ansvarar för att planera och driva projektet i mål till rätt kostnad, kvalitet och tid. Ditt främsta ansvar omfattar följande delar:

• Leda en större projektgrupp bestående av olika funktioner och vars sammansättning varierar över tid

• Hålla koll på, och regelbundet rapportera status och prognos för, projektets ekonomi, tidplan och risker

• Upphandla entreprenader och teckna nödvändiga avtal

• Skapa och upprätthålla såväl externa som interna relationer med kunder, konsulter och myndigheter samt att internt samverka med övriga funktioner inom bolaget

• Ansvara för att våra intressenter får rätt information, hålla koll på ändringar i projektet samt beroenden till andra projekt såväl som mellan de olika delprojekten

Vi söker dig som

• Har relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom elkraft

• Har minst 5 års erfarenhet av projektledning

• Har god kommunikativ förmåga och obehindrat kan uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift

För att lyckas i rollen som projektledare är du affärsmässig, resultatfokuserad och har lätt för att fatta beslut på egen hand. Vidare har du en hög servicekänsla och tycker om att samarbeta med andra för att nå en gemensam målsättning. Är du dessutom en fena på att lösa oförutsägbara problem kommer du verkligen bli en uppskattad kollega i vår team. Du har inga problem med att resa då detta förekommer i tjänsten.

Det är meriterande om du

• Har erfarenhet från elkraftsbranschen

• Har kunskap av entreprenadjuridik

• Har erfarenhet av upphandling och förhandling

Vi erbjuder

Dig att vara med och forma framtidens smarta energisamhälle och en arbetsplats med goda möjligheter till personlig utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill att komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade

affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information

Rekryterande chef: Örjan Björkman, +46 70 689 02 06

Rekryterare: Matilda Karlsson, +46 70 235 28 58

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Projektledare

Placeringsort: Stockholm, Solna

Känns detta som ett jobb för dig? Ta chansen och skicka in din ansökan senast 31 Augusti. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Senior Projektledare – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB