teknikjobb.se

Sommarjobba som miljöhjälte hos VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2020-02-28

Ansök nu

Sommarjobba som miljöhjälte hos VA SYD

Vill du bli en miljöhjälte i sommar och hjälpa oss på VA SYD med att bidra till en hållbar samhällsutveckling ? Då har VA SYD sommarjobbet för dig! Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter inom bland annat vatten- och avloppsteknik och hållbart samhällsbyggande för dig som är högskolestudent!

Det här handlar sommarjobben om

Vi söker högskolestudenter som under sommaren vill arbeta som vikarier i den löpande verksamheten alternativt med mindre utredningsprojekt. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar, men är i de flesta fall inom ett av grupperna nedan: 

- vikariat som laboratorieingenjörer på vår laboratorieenhet
- vikariat inom driftteknik på våra avloppsreningsverk och vattenverk 
- utredningsingenjör inom någon av våra avdelningar som arbetar med anläggnings-/VA-teknik, miljö eller samhällsbyggnad
- övrigt stöd inom stödfunktioner och adminstrativa avdelningar

Samtliga sommarjobb är placerade på någon av våra arbetsplatser i Malmö, Lund, Eslöv eller Lomma.

Då vi under ansökningstiden arbetar med att fastställa placering och uppdrag för varje enskilt sommarjobb ber vi dig som vill veta mer att avvakta med frågor till efter den 1 februari. Sista dagen för ansökan är den 28 februari. 

Vi erbjuder

Anställningstiden för våra sommarjobbare är normalt omkring 8 veckor förlagt någon gång under perioden den 1 jun - 31 aug. Urvalet pågår i febrauari och mars 2020. Du kommer att introduceras i dina arbetsuppgifter av kollegor på arbetsplatsen och normalt ha en handledare på plats under hela din anställningstid.

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda. 

VA SYD söker miljöhjältar

Du som söker ska vara högskolestudenter och läst minst ett år på relevant utbildning i juni 2020, exempelvis civilingenjörsutbildning inom kemiteknik, ekosystemteknik eller samhällsbyggnad/väg-och vattenbyggnad eller högskole/yrkeshögskoleutbilning inom driftteknik, kretsloppsteknik eller VA-och miljöteknik. Att du har intresse för samhällsbyggnads-, miljö-, vatten- och/eller avfallsfrågor ser vi som en god förutsättning för att trivas hos oss. Du ska också ha god förståelse för svenska i tal och skrift. 

Några av tjänsterna är säkerhetsklassade vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll. Därför får du ange i din ansökan om du är svensk medborgare, men det är alltså inte en krav på samtliga sommarjobb. 

Vi söker dig som står bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2020! 


Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år.
Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål: 

  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Dela detta jobb

Sommarjobba som miljöhjälte hos VA SYD

VA SYD