teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

Tillsammans med Malmfältens kommuner bygger LKAB nya attraktiva samhällen – i en unik miljö med midnattssol och polarnätter. Här, långt ovanför Polcirkeln, granne med fjällvärlden finns alla möjligheter att skapa moderna miljöer med någonting för alla. Våra semestervikarier får möjlighet till gratis träning på flera träningsanläggningar på orterna, möjlighet att boka våra naturnära fritidsstugor som finns bland annat i Björkliden och Ritsem - kanske du vill åka dit för att fjällvandra under midnattssol på din lediga tid? Du får dessutom ett väldigt intressant och givande sommarjobb som ger merit på ditt CV!

Om tjänsten

Just nu söker vi semestervikarier inom flera spännande områden. Vissa av tjänsterna kräver att du har en påbörjad högskole- eller universitetsutbildning medan några av våra tjänster kräver enbart att du har- eller att du snart har slutbetyg från gymnasiet. Tjänsterna finns i Kiruna, Svappavaara och Gällivare/Malmberget. Tjänsterna vi erbjuder är:

• Geolog
- Vi söker en mängd geologer till våra verksamhetsorter i Kiruna, Svappavaara och Malmberget. Som geolog kan du arbeta på en mängd olika platser och miljöer. Hos oss kan du arbeta som geolog i två av världens största och modernaste underjordsgruvor för järnmalm, i vårt dagbrott eller med prospektering för att finna framtida järnmalmsfyndigheter. Du kommer få arbeta med bland annat borrkärnekartering, provtagning, kartläggning av geotekniska parametrar, kartläggning med avseende på strukturgeologi samt registrering av mätdata.

• Geofysiker
- Studerar du till geofysiker? Toppen, då kan det här vara ett perfekt semestervikariat för dig! Som semestervikarierande geofysiker kommer du arbeta åt vår Prospekteringsavdelning, du kommer få stötta ordinarie personal med att planera och genomföra geofysiska mätningar, som kan utföras från luften, på marken och i borrhål men också enklare dataprocessering och tolkning. Som Geofysiker kommer du både arbete i kontor och ute i fält, ofta i nära samarbete med andra geofysiker, geologer och tekniker.

• Gruvmätare
- Rollen som Gruvmätare innebär att du kommer utföra kvalificerat arbete med mätteknik. Tjänsten är i Malmberget och du kommer tillsammans med dina kollegor få utföra inmätningar av mark- och bergrörelsepunkter, analysera och behandla mätdata, samt mätningar och utsättningar i fält både ovan- och underjord.

• Tekniker
- Vi har en rad olika teknikertjänster hos oss. Det som är gemensamt för våra olika teknikertjänster är att ska du ha- eller har snart slutförd gymnasieutbildning, gärna med teknisk- eller naturvetenskaplig inriktning. Har du dessutom en pågående högskole- eller universitetsutbildning så är det meriterande. Som semestervikarierande tekniker kommer du stödja våra ingenjörer/geologer och tekniker i våra olika projekt. Vi behöver tekniker till Gruvteknik, Borrkärnekartering, till spännande SUM-projektet och till Gruvan i Kiruna.

• Ekonom
-   Vill du komma till oss och arbeta med löpande ekonomiuppgifter inom ekonomi och Finans? Bra, då ska du läsa vidare. Vi söker dig som har påbörjat en ekonomisk högskoleutbildning eller avslutat en gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning. Under ditt semestervikariat kommer du främst arbeta med fakturahantering, leverantörsbetalningar, löpande bokföring, och övrig administration. Du kommer självklart få bli upplärd av vår kunniga personal i början av ditt semestervikariat så att du får de bästa förutsättningarna under sommaren!

• Kundtjänsthandläggare
-    LKAB Fastigheter spelar en avgörande roll för nybyggnation, kundanpassning och förvaltning av bostäder och lokaler när våra samhällen omvandlas. Vi söker nu kommunikativa, serviceinriktade kundtjänsthandläggare till sommaren.
Vi söker dig som har slutfört din gymnasieutbildning, eller gör det till sommaren, och har god administrativförmåga samt är van att arbete i Office programmen.
I arbetsuppgifterna ingår kundmottagning via telefon och besök samt handläggning av felanmälningar i vårt fastighetssystem. Även fakturahantering ingår i arbetsuppgifterna samt övriga administrativa arbetsuppgifter.

Dina kvalifikationer

För att vara aktuell för semestervikariat hos oss ska du minst ha – eller snart ha godkända slutbetyg från gymnasiet. Vissa av våra tjänster kräver också att du ska ha en påbörjad högskole- eller universitetsutbildning inom arbetets område.

För alla tjänster på LKAB krävs det att du har körkort behörighet B samt kan svenska eller engelska.

Vi söker dig som är nyfiken, initiativtagande och som tycker det är viktigt med ett gott samarbete.
Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot nya tankar, idéer och synsätt. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning på våra arbetsplatser.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård på olika träningsanläggningar, bokning av LKAB:s fritidsstugor samt andra typer av förmåner.

Övrig information

För att vara aktuell för semestervikariat förväntar vi oss att du är tillgänglig att börja arbeta från mitten av juni till mitten av augusti 2020.

Skicka in din ansökan innehållande CV & Personligt brev senast lördag den 29 februari 2020.

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Befattning
Semestervikarie

Stationering
LKAB, Kiruna/Svappavaara/Malmberget

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning

Sista ansökningsdatum
2020-02-29

Spännande sommarjobb för dig som snart tar studenten eller studerar på universitet/högskola

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-29

Ansök nu

Dela detta jobb