teknikjobb.se

Strålskyddsspecialist

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-08-13

Ansök nu

Strålskyddsspecialist

Har du erfarenhet inom strålskydd/radiologi och har ett stort intresse för kärnkraften?  

Avdelningen Säkerhet och Miljö söker nu en ny kollega som vill ingå i ett engagerat team med uppgift att stötta tillståndshavare med att bedriva utredningar inom fackområdet strålskydd/radiologi.  

Arbetsuppgifter

Som Strålskyddsspecialist kommer du att bedriva utredningar gällande befintliga och planerade anläggningar både för normaldrift och för haverisituationer. Du kommer även att genomföra utredningar kopplade till en säker och effektiv avveckling av anläggningar.  

Exempel på arbetsuppgifter är:

• Omgivningskonsekvens- och utsläppsanalyser

• Källterms- och strålskärmsberäkningar

• Radiologiska kartläggningar

• Utredningar avseende strålskydd och dosimetri

• Expertstöd till tillståndshavare och staber   

I vissa uppdrag kommer du att vara uppdragsansvarig med ansvar för tid och ekonomi, och i andra uppdrag kommer du att arbeta i projekt som leds av andra.  

Kvalifikationer

• Utbildad radiofysiker, civilingenjör eller motsvarande, inom t.ex. fysik eller kemi.

• Kännedom om de kravbilder som styr tillståndshavarnas verksamhet rörande strålskydd/radiologi och förståelse för kopplingen mellan krav-analys-drift.

• Anläggningskännedom och arbetslivserfarenhet inom kärnkraftsbranschen ses som meriterande.

• Erfarenhet av arbete med analyskoder och beräkningsprogram, t ex Microshield, Mercurad, Marmer, MCNP ses som meriterande.

• Kunskaper inom strålningsbiologi och radioekologi ses också som meriterande.  

Vi söker dig som är analytisk, noggrann och flexibel i din hantering av uppdrag. Du trivs i en roll med många samarbeten och har en förmåga att bygga förtroende och etablera nätverk. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.  

Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner.  

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.   

Placeringsort är Solna, Västerås eller Nyköping. I tjänsten förekommer resor och i vissa fall övernattningar.  

Några frågor?

Om själva tjänsten: Anna-Maria Jakobsson, 076-8119771

Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, caroline.grammenos@vattenfall.com.    

Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00

Adam Rush, Akademikerna

Jens Morell, Unionen

Ingemar Eriksson, SEKO

Åke Wallin, Ledarna

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 13 augusti 2019.   

Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vi ser fram emot din ansökan!   

Om oss

(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.    

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Dela detta jobb

Strålskyddsspecialist

Vattenfall AB