teknikjobb.se

Systemkonstruktör el - Svensk Kärnbränlsehantering AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2019-09-05

Ansök nu

Systemkonstruktör el - Svensk Kärnbränlsehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.
 
Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.
 
Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.
 
Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.
 
Här kommer du att arbeta
Avdelning Konstruktion och bygg har ett företagsövergripande uppdrag att konstruera och utveckla SKB:s samtliga kärntekniska anläggningar. Som systemkonstruktör kommer du att arbeta fram konstruktionsunderlag på anläggnings- och systemnivå inom el- och automationsteknik. Arbetet sker enligt SKB:s ledningssystem där konstruktionsstyrmodellen är mycket central.
 
Vad du kommer att göra
•    Utföra konstruktion på systemnivå som underlag för detaljkonstruktörer
•    Ta fram konstruktionskrav på system- och detaljnivå
•    Leda och granska arbetet med detaljkonstruktion
•    Utföra detaljkonstruktion i CAD-verktyg och databaser
•    Göra utredningar samt utföra beräkningar och analyser

Vi söker dig som har
•    utbildning på lägst högskolenivå med inriktning automation och elteknik
•    kunskaper inom konstruktionsverktyg samt de regelverk som gäller inom området

Det är meriterande om du har
Erfarenhet av konstruktion inom kärnkraftsindustrin samt maskinsäkerhet är meriterande.
 
Vaför välja oss?
 
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.
I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.
 
Övrig information
 
Rekryterande chef: Jerry Westerstedt, 073-692 60 82
Rekryterare: Åsa Lindwall, asa1.lindwall@vattenfall.com
 
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.
 
Placeringsort: Östhammar
 
Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.
 
Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast den 5 augusti. Urval sker efter sista ansökningsdag.  
 
Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 
SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag driver vi två anläggningar, Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall, SFR, i Forsmark och Mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab, i Oskarshamn. Vi planerar också att bygga ett kärnbränsleförvar i Forsmark och en inkapslingsanläggning i Oskarshamn och har ansökt hos myndigheterna att få bygga ut Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall för att kunna ta emot rivningsavfall från nedlagda svenska kärnkraftverk. Läs gärna mera på skb.se.

Dela detta jobb

Systemkonstruktör el - Svensk Kärnbränlsehantering AB

Vattenfall AB