teknikjobb.se

Tillväxtstrateg inriktning näringslivssamverkan för hållbar tillväxt

Företag Halmstads kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Tillväxtstrateg inriktning näringslivssamverkan för hållbar tillväxt

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi. Tillväxtavdelningen leder, samordnar och följer upp kommunens arbete för att ge förutsättningar för god social hållbarhet, näringslivsutveckling och destinationsutveckling. Avdelningen är nystartad och består av tillväxtstrateger som alla har olika kompetenser, bakgrund och fokusområden.

Arbetsuppgifter

Är du en erfaren och arbetsmarknadskunnig processledare som vill skapa goda och välfungerande samarbeten mellan kommun och näringsliv? Då kan det vara dig vi söker! Som vår nya tillväxtstrateg kommer ditt huvudsakliga ansvarsområde vara att stötta kommunens förvaltningar och näringsliv genom att processleda dem för en effektiv samverkan ur ett tillväxtperspektiv. Du hjälper kommunkoncernens verksamheter att utvecklas genom att få igång goda samarbeten förvaltningar emellan samt deras interaktion med externa aktörer så som samspel mellan skola och arbetsmarknad. I den här tjänsten har du ett brett arbetsmarknadsperspektiv och ska bidra till att utveckla kompetensförsörjningen i kommunen. Du verkar för att öka det sociala engagemanget för en hållbar framtid och kommer att arbeta strategiskt och operativt för ett inkluderande Halmstad. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara: • Ingå i och processleda utvecklingsprojekt inom olika områden där det övergripande målet är att verka för ett bra företagsklimat, där befintliga och nya företagare kan och vill utvecklas, och där människor känner att de bidrar till en bra framtid. • Verka för samsyn och ett sammanhållet arbete med hållbar tillväxt i kommunkoncernen såväl som med externa aktörer. • Omvärldsbevaka och arbeta strategiskt för näringslivets och kommunens hållbara tillväxt. • Vara ett kunskapsstöd både internt och externt och erbjuda kompetensutveckling där behov finns utifrån ditt område. • Fånga in möjligheter som stärker Halmstads möjligheter till en hållbar tillväxt, utföra utredningar och ta fram beslutsunderlag till framförallt kommunstyrelse och utskott. • Vara sammankallande och leda olika samverkansforum för kommunen, näringslivet och andra externa aktörer.

Kvalifikationer

För att lyckas i denna tjänst ser vi att du har relevant högskoleexamen. Du har några års liknande arbete samt erfarenhet av både projekt- och processledning. Du har en mycket god svenska samt en god engelska i både tal och skrift. Du har också mycket goda kunskaper i Microsoft Office. Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat inom offentlig verksamhet samt både har erfarenhet av verksamhetsutveckling och näringslivsfrågor. Du får gärna ha god kunskap om arbetsmarknad och kompetensförsörjning samt förståelse för samhällsbyggnadsprocessen. Det är bra om du har körkort B, men det är inget krav. Det är också meriterande om du har en vana av att analysera och utforma utvecklingsplaner. Du kan arbeta självständigt och har förmågan att leda andra. Du arbetar faktabaserat genom att kunna analysera olika typer av informationskällor och dra slutsatser utifrån dem, samt omsätta dina insikter till förbättringsförslag. Dessa använder du genom ditt strategiska förhållningssätt där du har förmågan att tänka långsiktigt och stötta verksamheter när de ska göra saker och i vilken omfattning de ska göra det. Du är en van talare som kan få fram ditt budskap på ett effektivt sätt och du är bra på att stå inför grupper och prata. Vidare är du en duktig skribent som har förmågan att formulera dig i skrift på ett tydligt och effektivt sätt genom att göra svårbegripliga ämnen begripliga.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-02-03
Ansök senast
2020-02-23

Upplysningar

 • Joel Halldin Gjerdrum
  Rekryterare
  Telefon: 035- 13 71 00
  E-post: Joel Halldin Gjerdrum
 • Joakim Norström
  Vision
  Telefon: 035-139696
  E-post: Joakim Norström
 • Therese Wallgren, SSR
  Telefon: 070-283 09 52

Ansökan

Referensnummer
C35093 - 2020

Dela detta jobb

Tillväxtstrateg inriktning näringslivssamverkan för hållbar tillväxt

Halmstads kommun