teknikjobb.se

Underhållstekniker till VA SYDs reningsverk i Eslöv och Lomma

Företag VA SYD
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-12

Ansök nu

Underhållstekniker till VA SYDs reningsverk i Eslöv och Lomma

Om arbetsplatsen

VA SYD bidrar till ett hållbart samhälle genom att leverera friskt dricksvatten, hantera dagvatten, rena avloppsvatten och ta hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi är 400 medarbetare som arbetar med stort engagemang för en hållbar utveckling. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år. 

På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Som underhållstekniker på VA SYD kommer du att ha en viktig roll då du ansvarar för löpande underhållsarbeten samt ombyggnads- och reparationsarbeten av våra verk och dess pumpstationer. Du kommer på så vis att bli huvudpersonen i ett mindre underhållsteam. Vid behov kommer du även att få hjälpa till med driftövervakning av anläggningarnas olika funktioner. Detta innebär att du tillsammans med dina kollegor ser till att reningsprocessen fungerar så som den ska och att fel och problem som uppstår blir åtgärdade. Arbetet utförs utomhus i friska luften såväl som inomhus, till exempel vid kontroll via verkets olika övervakningssystem. 

Det kommer att ges stora möjligheter att utvecklas som underhållstekniker. Tjänsten innebär en förstärkning av nuvarande organisation och det finns stora möjligheter till att få forma rollen. Det finns även tillfällen att få medverka i utvecklingen av nya tekniker som kommer att bli viktiga för framtida krav på rening av avloppsvatten. Andra möjligheter såsom projektarbeten kommer också att erbjudas för att kunna växa i tjänsten. Det kan även bli aktuellt att ingå som en del av vår beredskapsstyrka för reningsverken. 

Du kommer att blir en del av en grupp målinriktade kollegor som är måna om att ha roligt tillsammans. Vid tillfälle samlas vi bland annat för gemensam fika. Du kommer också få tillgång till det gym som finns på arbetsplatsen. Där har du möjligheten att avsätta en friskvårdstimme av din arbetstid i veckan för träning. Våra arbetstider är normalt 7.00 till 15.30. Du kommer i viss mån kunna anpassa dina arbetstider inom flextidsramen. Beredskapstjänstgöring för driften kommer att ingå efter upplärning inom driftområde Borgeby. 

VA SYD består sedan årsskiftet av fem kommuner (Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö). Avloppsvattenavdelningen har cirka 100 medarbetare, bland annat platschefer, driftingenjörer, drifttekniker, elektriker, automationsingenjörer, instrumenttekniker, underhållstekniker och processingenjörer som sköter driften av 17 avloppsreningsverk och cirka 300 pumpstationer. Den här tjänsten utgår från Källby avloppsreningsverk som ligger i södra Lund. Verket började byggas redan 1933, precis bredvid sköna Höje å och den frodiga lundaslätten. Här kommer du tillsammans med dina kollegor få ansvaret för reningen av avloppsvatten från större delen av Lunds kommun. Arbetet bedrivs på tre reningsverk samt 40 pumpstationer.

Kvalifikationer

VA SYD söker dig som har;

• Gymnasieutbildning 
• Gedigen arbetserfarenhet inom underhållsarbete
• Körkort B 
• Stödjer våra värdeord miljö, kvalitet, engagemang och lyhördhet som genomsyrar allt vårt arbete 

Utöver detta önskar vi att du har arbetserfarenhet av reparationsarbete, gärna inom VA- eller processindustri. Det är meriterande ifall du har lång erfarenhet av praktiskt arbete med pumpar, ventiler och annan maskinell utrustning, exempelvis blåsmaskiner, kompressorer och omrörare. Vi vill också att du kan arbeta flexibelt och kan anpassa dig till oförutsedda händelser i driften. Att ta initiativ är viktigt. Du är därmed ansvarstagande och ser vad som behöver göras, och gör det, med högsta kvalitet. Då arbetet till stor del är av praktisk karaktär måste du tycka om att arbeta med kroppen som främsta verktyg. 

Välkommen in med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   VASYD - 630
 

Anställning

Urval sker löpande så skicka in din ansökan snarast

Övrigt

VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar. Därför har VA SYD nya ambitiösa mål från 2019: 

• Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030 
• Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025 
• Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025 
• Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025 
• Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030 
• Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. 
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. 

http://www.vasyd.se

Dela detta jobb

Underhållstekniker till VA SYDs reningsverk i Eslöv och Lomma

VA SYD