teknikjobb.se

Underhållstekniker till VA SYDs reningsverk i Klagshamn

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2020-03-08

Ansök nu

Underhållstekniker till VA SYDs reningsverk i Klagshamn

Söker du ett praktiskt arbete med fokus på underhåll? Vill du vara med och bidra till en av de viktigaste funktionerna i ett hållbart samhälle? Då ska du läsa vidare!

Din kommande roll som underhållstekniker

Som underhållstekniker på VA SYD kommer du att ha en viktig roll då du ansvarar för löpande underhållsarbeten samt ombyggnads- och reparationsarbeten av våra verk och dess pumpstationer. Du kommer på så vis att bli huvudpersonen i ett mindre underhållsteam. Du kommer även att få hjälpa till med driftövervakning av anläggningarnas olika funktioner. Tillsammans med dina kollegor ser du till att processen fungerar som den ska och att fel och problem som uppstår blir åtgärdade. Arbetet utförs utomhus i friska luften såväl som inomhus, till exempel vid kontroll via våra olika övervakningssystem.   

Det kommer att ges stora möjligheter att utvecklas som underhållstekniker. Det finns även tillfällen att få medverka i utvecklingen av nya tekniker som kommer att bli viktiga för framtida krav på rening/distribution av avloppsvatten. Andra möjligheter som projektarbeten kommer också att erbjudas för att kunna växa i tjänsten.

Det kan även bli aktuellt att ingå som en del av vår beredskapsstyrka för reningsverken/pumpstationer.    

Avloppsvattenavdelningen har cirka 100 medarbetare, bland annat platschefer, driftingenjörer, drifttekniker, elektriker, automationsingenjörer, instrumenttekniker, underhållstekniker och processingenjörer som sköter driften av 17 avloppsreningsverk och cirka 300 pumpstationer. Den här tjänsten utgår från vårt avloppsreningsverk i Klagshamn, vår vackraste arbetsplats beläget på Klagshamns udde i södra Malmö, med hav och naturskyddsområde som närmaste granne. Arbetsgruppen består idag av 13 kollegor som tillsammans ansvarar för rening och distribution av avloppsvatten från sydvästra Malmö och Vellinge. Från Klagshamns avloppsreningsverk driftas ett reningsverk och ca 150 pumpstationer. 

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Varje medarbetare ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och sin egen kompetensutveckling. Våra arbetstider är normalt 7.00 till 15.30 men du kommer i viss mån kunna anpassa dina arbetstider inom flextidsramen. Arbetsplatsen har ett uppskattat gym att använda före eller efter arbetstid samt under en friskvårdstimme i veckan. 2018 och 2019 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en mycket bra arbetsplats av våra anställda.  

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i en verksamhet med tydlig miljöidentitet och som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Vi vill också att du kan arbeta flexibelt och anpassa dig till oförutsedda händelser i driften. Att ta initiativ är viktigt. Du är därmed ansvarstagande och ser vad som behöver göras, och gör det, med högsta kvalitet. Då arbetet till stor del är av praktisk karaktär måste du tycka om att arbeta med kroppen som främsta verktyg.  

Dina erfarenheter

VA SYD söker dig som har; 

• Gymnasieutbildning 
• Gedigen arbetserfarenhet inom underhållsarbete

• Körkort B 

Utöver detta önskar vi att du har arbetserfarenhet av reparationsarbete, gärna inom VA- eller processindustri. Det är meriterande om du har erfarenhet av praktiskt arbete med pumpar, ventiler och annan maskinell utrustning, exempelvis blåsmaskiner, kompressorer och omrörare. 

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

  • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

Referensnummer:
VASYD - 673
Län:
Skåne
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Sista ansökningsdag:
08-mars-2020
Arbetsplats/placeringsort:
Malmö
Kontaktperson:
Anders Johnsson, Platschef

040-635 01 17

Dela detta jobb

Underhållstekniker till VA SYDs reningsverk i Klagshamn

VA SYD