teknikjobb.se

Utredningsingenjör med fokus på dricksvattenledningar till VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-01

Ansök nu

Utredningsingenjör med fokus på dricksvattenledningar till VA SYD

Om arbetsplatsen

VA SYD driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget genom att rena, kvalitetssäkra och leverera dricksvatten och ta hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år. 

På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet. 

Arbetsuppgifter

Vill du vara med på vår resa mot att driva utvecklingen för hög vattenkvalitet till både dricksvatten och vattendrag, och samtidigt vara en av Europas mest effektiva VA-organisationer? VA SYDs mål siktar högt, och vi behöver därför förstärka vår kompetens inom dricksvatten. Nu söker vi en ingenjör med erfarenhet av modellering och/eller dricksvattenutredningar som är redo för nya utmaningar för att vara med i vårt arbete för en hållbar stadsutveckling. 

VA SYDs dricksvattensystem är komplext och består av över 200 mil ledningar som förser mer än en halv miljon kunder med dricksvatten. Dricksvatten är ett livsmedel, vilket ställer höga krav på kvalitet, redundans och säkerhet. VA SYD använder hydrauliska modeller som främsta verktyg för att beskriva hur dricksvattensystemet fungerar idag, men modellerna används även som ett strategiskt planeringsverktyg i arbetet med att säkerhetsställa dricksvattendistributionen på lång sikt. Vi satsar på ökad mätning och digitalisering av vårt ledningsnät och våra anläggningar för att få djupare kunskap om systemet och möjliggöra en optimering av hela den urbana vattencykeln. 

Som utredningsingenjör hos oss kommer ditt fokus att ligga på kännedom om VA SYDs dricksvattenledningsnät. Dina arbetsuppgifter blir till exempel att: 

• delta i utvecklingsarbetet med modellering och styrning av drickvattennätet
• genomföra kapacitetsbedömningar på befintligt nät i samband med exempelvis sprinklerförfrågningar, större ledningsomläggningar och utbyggnadsplaner 
• delta i arbetet med att ta fram långsiktiga planer för den framtida dricksvattenförsörjningen 
• vara ett stöd till resten av VA SYD kring hydraulik och distributionssystem för dricksvatten i större och mindre projekt
• vara ett operativt stöd i händelse av större driftsstörningar och kriser 

Din placering blir på Ledningsnätsavdelningen, men du kommer att arbeta i nära samarbete med andra avdelningar på VA SYD. På Ledningsnätsavdelningen jobbar cirka 65 engagerade kollegor som tillsammans ansvarar för att bygga ut, förnya, förbättra och dokumentera ledningsnätet i VA SYDs kommuner. Vi erbjuder en vänlig arbetsplats med mycket kul på jobbet, där vi är måna om att stötta varandra trots de individuellt drivna projekt vi har.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör inom relevant område. Erfarenhet av ovan nämnda arbetsuppgifter eller av tekniskt utredningsarbete på dricksvattenledningsnätet är meriterande. 

Som person är du analytisk, nyfiken och drivande. Du är van vid att professionellt och effektivt samarbeta med interna och externa aktörer och har förmågan att skapa nätverk. Det är lätt för dig att kommunicera på ett öppet och positivt sätt på svenska, muntligt såväl som skriftligt. 
Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver att du har svenskt medborgarskap samt genomgår en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll i samband med att du blir anställd. 

VA SYD strävar efter att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser! Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi arbetar i fina lokaler nära Malmö centralstation och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstid och friskvårdsbidrag. Vi söker dig som vill arbeta med utgångspunkt från våra kärnvärden kvalitet, engagemang, lyhördhet och miljö. 

Välkommen in med din ansökan! 

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   VASYD - 627

Övrigt

VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar. Därför har VA SYD ambitiösa strategiska mål från 2019: 

- Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030 
- Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025 
- Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025 
- Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025 
- Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030 
- Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. 
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. 

http://www.vasyd.se

Generell information

Sista ansökningsdag
2019-08-20

Arbetsplats
Skåne län

Kommun
Malmö

Yrkeskategori
Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Läs mer
Se filmen om VA SYD

Kontaktperson

Marianne Beckmann
Enhetschef, Ledningsnätavdelningen 040-635 02 56 

Dela detta jobb

Utredningsingenjör med fokus på dricksvattenledningar till VA SYD

VA SYD