teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

Malmförädlingen i Kirunas uppdrag är att förädla malmen från gruva till färdig produkt. Huvuddelarna i processen består av tre delar, sovring, anrikning och pelletisering. Avdelningen består av sju sektioner, varav fyra ingår i huvudprocessen och övriga tre är stödsektioner inom kvalitet, teknik- och processutveckling samt materialprocesser.

Om tjänsten

Sektionen för Process- och teknikutveckling (NMT), med hela malmförädlingen i Kiruna som arbetsområde, söker nu en utvecklingsingenjör. Sektionen arbetar med utveckling av våra befintliga produktionssystem i syfte att nå malmförädlingens målsättningar inom bl.a. produktion, energi och miljö. Utvecklingsarbetet styrs av malmförädlingens strategiska inriktning. Sektionen utgör också ett stöd för den operativa verksamheten. Sektionens ledord är Tekniskt ledarskap och vi strävar efter att implementera förbättrade process- och tekniklösningar i malmförädlingen. Idag är vi åtta medarbetare i teamet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är en nyfiken och erfaren ingenjör som tillsammans med de övriga utvecklingsingenjörerna och sektionschefen fortsätter arbetet med att bygga upp sektionen och en ökad förmåga inom malmförädlingen.

Du har ett stort intresse av att utveckla teknik och processer samt har erfarenhet av utvecklingsarbete inom exempelvis gruv- och metallindustri, papper och massa eller energi-/värmeproduktion. Du har möjligen jobbat i roller som process-, underhålls- eller utvecklingsingenjör. Du har högskole- eller civilingenjörsexamen med kunskaper och erfarenheter inom något, eller några, av områdena:

- Energi-, förbrännings- och rökgasreningsteknik
- Maskin- och materialteknik, särskilt inom eldfasta material
- Styr-, regler- och mätteknik (processautomation)

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Vi tycker att det är viktigt med ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och därför ser vi fram emot nya tankar, idéer och synsätt som du kan bidra med. LKAB eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global och konkurrensutsatt marknad.

Vi vill se dig växa hos oss och därför vill vi ge dig utvecklingsmöjligheter. Hos oss finns det tydliga karriärvägar och vi erbjuder dig kompetensutveckling, kurser och konferenser inom ditt område.

Vi erbjuder dig även friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra förmåner.

Övrig information

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök senast 2020-08-21 via lkab.com/karriar. Under veckorna 27-30 har sektionschefen semester men kan nås via telefon och e-post under delar av tiden.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef NMT Johan Siikavaara, tel: 0980-78325 mail: johan.siikavaara@lkab.com

Fackliga representanter:
Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50
Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-72508
Björn Åström för Akademikerföreningen, bjorn.atrom@lkab.com, 0980-62239

Utvecklingsingenjör

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-08-21

Ansök nu

Dela detta jobb