teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Vill du arbeta konkret med att bidra till en hållbar, miljöanpassad gruvindustri?

Då kan du vara den vi söker för att arbeta med att strategiskt planera, samordna och utveckla LKAB:s deponeringsverksamhet i Kiruna!

Att ha god framförhållning och arbeta systematiskt med deponering är en helt avgörande fråga för alla gruvor. Vi vill nu förstärka vår strategiska och taktiska kompetens när det gäller vår deponeringsverksamhet. I tjänsten ingår att arbeta med långsiktig deponeringsplanering och att se till att åtgärder genomförs i enlighet med gällande villkor och efterbehandlingsplaner för verksamheten. 

Exempel på konkreta arbetsuppgifter är:
•Medverka i att driva, stödja och utveckla systematiska arbetssätt för deponering och efterbehandling inom LKAB
•I nära samarbete med drift arbeta för att strategiskt planera deponering och planera och utföra efterbehandlingsåtgärder
•Rapportera och kommunicera med myndigheter i ärenden som rör deponier, mark- och efterbehandlingsfrågor
•Stödja verksamheten i frågor som rör lagstiftning, villkor och regelverk
•Bevaka att avfallshanteringsplaner-, efterbehandlingsplaner och statusrapporter är aktuella och riktiga

Dina kvalifikationer

Du bör ha en relevant högskoleutbildning som ger dig en god grund att arbeta med logistikfrågor, strategisk planering och miljöfrågor och/eller motsvarande erfarenhet. Som den sammanhållande länken mellan myndigheter och operativ verksamhet krävs mycket god förmåga att kommunicera både i tal och skrift. Att kunna tänka strategiskt och långsiktigt är i den här befattning lika nödvändigt som att kunna konkretisera detta så att det kan omsättas i praktiken. Som person bör du vara ansvarstagande och självgående och inte rädd att ta egna initiativ eftersom arbetet kräver att du planerar och utför projekt och ärenden från början till slut. Du bör vara van vid att arbeta i fält, gärna med markrelaterade frågor. 

Tjänsten är placerad i Kiruna och tillhör Division Norra. B-körkort är ett krav. 

Våra värdeord Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningen. 

Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna stad samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti.

För frågor om tjänsten, kontakta avdelningschef Johanna Nordin, tel: 0980-71390.
Johanna.Nordin@lkab.com 

Fackliga representanter: 
Ingegerd Kyrö för Ledarna, ingegerd.kyro@lkab.com, 0980-710 50.
Sakari Alanko för Unionen, sakari.alanko@lkab.com, 0980-72508
Peter Johansson för Akademikerföreningen, peter.jan.johansson@lkab.com, 0980-62239

Utvecklingsingenjör Deponier och Efterbehandling

Företag LKAB
Ort
Utgår

2019-08-15

Ansök nu

Dela detta jobb